Εθνικό Θέατρο: Νέα διαδικτυακή δράση και διοργάνωση αιμοδοσίας

 

To Eθνικό Θέατρο, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας των Υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού & Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, λανσάρισε με μεγάλη επιτυχία ένα κύκλο διαδικτυακών προβολών των παραστάσεων που διακόπηκαν πρόωρα λόγω της πανδημίας.   

50.000 χρήστες – θεατές από 40 χώρες ανταποκρίθηκαν και παρακολούθησαν διαδικτυακά σε πραγματικό θεατρικό χρόνο τις παραστάσεις του πρώτου κύκλου της πρωτοβουλίας με τίτλο «Μένουμε σπίτι με τον πολιτισμό» (την Παρασκευή 3, το Σάββατο 4 και την Κυριακή, 5 Απριλίου).

Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί και αυτή την εβδομάδα, με την προσθήκη της παράστασης Συρανό Ντε Μπερζεράκ του Εντμόν Ροστάν, πάντα μέσα από την ιστοσελίδα του Θεάτρου www.n-t.gr

Το πρόγραμμα για την τρέχουσα εβδομάδα διαμορφώνεται ως εξής:

Eπαναλαμβάνονται οι προβολές των παρακάτω παραστάσεων:

Παρασκευή 10/4, στις 21:00

Μακμπέθ, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, μια συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη

Κυριακή 11/4, στις 21:00

Hotel Éternité, του Γιάννη Καλαβριανού, σε σκηνοθεσία του ίδιου

Σάββατο 12/4 στις 17:00  & Κυριακή 12/4 στις 12:00

Χίλιες και μία ιστορίες, (για παιδιά από 5 χρόνων) του Μάικ Κέννυ, σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν και Μυρτώς Μακρίδη

Προστίθεται επίσης ο Συρανό ντε Μπερζεράκ του Εντμόν Ροστάν, που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου κατά τη θεατρική περίοδο 2010-2011.

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για 24 ώρες, από τις 13:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, 11 Απριλίου, έως και την ίδια ώρα της Κυριακής, 12 Απριλίου.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι οι προβολές των παραστάσεων θα είναι διαθέσιμες τις ίδιες μέρες και ώρες από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού www.culture.gr

 

Πέρα από την παραπάνω διαδικτυακή δράση το Εθνικό Θέατρο, ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Νοσοκομείου Παίδων «H Αγία Σοφία» για έκτακτη προσφορά αίματος, διοργανώνει για τρίτη φορά (στις δυο προηγούμενες 24/3 και 1-2/4 συγκεντρώθηκαν 125 φιάλες αίματος) εθελοντική αιμοδοσία, την Μ. Τρίτη 14 και Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με αυστηρή τήρηση κανόνων υγιεινής στο Θέατρο Rex (Πανεπιστημίου 48) 10:00-14:00. Για την αποφυγή συνωστισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα 210.5288170-171, 9:30-15:30 (Δευτέρα με Παρασκευή).

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και ως συμβολικό αντιστάθμισμα της προσφοράς τους, το Θέατρο θα διαθέσει στους εθελοντές αιμοδότες που θα προσέλθουν όπως παραπάνω, μία διπλή πρόσκληση για την ερχόμενη χειμερινή θεατρική περίοδο για μία παράσταση της επιλογής τους.