Άφτερλωβ revisited

 

Αυτές τις μέρες του εγκλεισμού, ο Στέργιος Πάσχος μας συστήνει ξανά τους ήρωες του τον Νίκο και τη Σοφία, ανεβάζοντας για περιορισμένο διάστημα ελεύθερα στο YouTube το Άφτερλωβ.

Μια ταινία μεταμοντέρνα όπως και ο τίτλος της που θα μπορούσε να περάσει ως ερωτική κομεντί αν δεν ήταν τόσο βαθιά απελπισμένος και απειλητικά επιθετικός ο ψυχισμός των ηρώων της.

Δύο εκπληκτικοί ερμηνευτές, Χάρης Φραγκούλης και Ηρώ Μπέζου, ένα υπέροχο σετ φωτογραφημένο εκθαμβωτικά από τον Χρήστο Καπάτο, μια ερωτική σύγκρουση που κορυφώνεται σε ένα μονοπλάνο που θα αφήσει εποχή και ένα σκηνοθετικό ντεμπούτο που θα έπρεπε να είχε χαλάσει κόσμο όταν προβλήθηκε η ταινία στις αίθουσες πριν από 3 χρόνια. Από τότε, όχι μόνο δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα από πάνω της αλλά μοιάζει σαν να έχει κατασταλάξει και να έχει βρει τη θέση της στο εγχώριο κινηματογραφικό σύμπαν. Η απήχηση που ήδη έχει η διαδικτυακή προβολή της είναι η καλύτερη απόδειξη.

Ο Νίκος καλεί την πρώην του τη Σοφία στη βίλα ενός φίλου την οποία έχει αναλάβει να προσέχει για να περάσουν λίγες μέρες διακοπές δίπλα στη δροσιά της πισίνας, εντελώς φιλικά. Όταν η Σοφία δέχεται την πρόσκληση και καταφθάνει στο σπίτι, οι καλοκαιρινές διακοπές γρήγορα δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο, αφού ο Νίκος την κλειδώνει στο στούντιο του σπιτιού, αποφασισμένος να μην την αφήσει να φύγει, αν δεν μάθει τους λόγους για τους οποίους χώρισαν. Η κατάσταση σταδιακά σοβαρεύει αφού ο Νίκος επιμένει να καταλάβει γιατί τον άφησε αρχικά η Σοφία και να μπορέσει να την ξεπεράσει και εγκεφαλικά, αφού όπως δηλώνει ερωτικά την έχει ήδη ξεπεράσει. Είναι όμως έτσι; Και η Σοφία ποια είναι και γιατί επιλέγει να φεύγει;

ΑΦΤΕΡΛΩΒ όπως ΒΑΤΕΡΛΩ…

Δείτε την ταινία στο παρακάτω link

ΑΦΤΕΡΛΩΒ

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Στέργιος Πάσχος

Φωτογραφία: Χρήστος Καπάτος

Μουσική: Melentini

Παραγωγός: Φαίδρα Βόκαλη (Marni Films)

Πρωταγωνιστούν: Χάρης Φραγκούλης, Ηρώ Μπέζου.

Ελλάδα – 2016, 94 λεπτά

Διαβάστε περισσότερα στην αρχική μας παρουσίαση εδώ