CINOBO: Με άρωμα από Κάννες ο Μάιος

 ΤΡΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ:ΜΠΛΕ το αριστούργημα του Κισλόφσκι με τη Ζιλιέτ Μπινός

Μάιος ο μήνας των σινεφίλ, συνώνυμος με το μεγαλύτερο Φεστιβάλ του πλανήτη στις Κάννες, εκεί όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνεται η αφρόκρεμα του παγκόσμιου κινηματογράφου, σε ένα δεκαήμερο που σχολιάζεται με την ίδια ένταση όπως η τελετή των Όσκαρ. Δυστυχώς φέτος το Φεστιβάλ των Καννών αναγκάστηκε να ακολουθήσει τις εξελίξεις και οδεύει προς την οριστική του ακύρωση μετά από αναβολές λόγω της πανδημίας του COVID-19. Η νέα ελληνική πλατφόρμα όμως, το Cinobo, έρχεται να μας θυμίσει ορισμένα από τα πιο αγαπημένα φιλμ στην ιστορία των Καννών.

Μεταξύ 14-18 Μάϊου, μέσα από την ενότητα New in Cinobo θα γίνεται κάθε μέρα διαθέσιμη μία ταινία που βραβεύτηκε ή έκανε την πρεμιέρα της στις Κάννες: από τις Ομπρέλες του Χερβούργου (1964), την Αποστολή (1986) και τον Ύποπτο Κόσμο του Τουίν Πικς (1992) ως Το Τετράγωνο (2016) και το Δεν Ήσουν Ποτέ Εδώ (2017).

Οι κλασσικές ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΤΟΥ ΧΕΡΒΟΥΡΓΟΥ με μια 20χρονη τότε Κατρίν Ντενέβ

Παράλληλα, θα μπορεί κανείς να απολαύσει αγαπημένα φιλμ σε μια ειδική χορταστική κατηγορία που θα δημιουργηθεί στην πλατφόρμα για αυτόν τον μήνα, και θα περιλαμβάνει συνολικά πάνω από 100 ταινίες που ξεκίνησαν την πορεία τους από το μεγαλύτερο φεστιβάλ του πλανήτη, μεταξύ των οποίων Η Ζωή της Αντέλ, Dheepan: Ο Άνθρωπος Χωρίς Πατρίδα, Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ, Ο Αστακός, Το Λιμάνι της Χάβρης, Η Τέλεια Ομορφιά, Χωρίς Αγάπη, Personal Shopper: η Βοηθός, Η Δασκάλα του Πιάνου, Holy Motors, Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί και πολλές άλλες. 

Με το βλέμμα στραμμένο στις Κάννες, είναι και τα δύο αφιερώματα σε μεγάλους σκηνοθέτες που έχουν προγραμματιστεί μέσα στον Μάιο. Πρόκειται για το αφιέρωμα στον περσινό νικητή του Χρυσού Φοίνικα και θριαμβευτή των Όσκαρ, Μπονγκ Τζουν-χο, που θα κάνει διαθέσιμες για πρώτη φορά στο κοινό της Ελλάδας και της Κύπρου τρεις προηγούμενες ταινίες του Κορεάτη σκηνοθέτη: Μνήμες Φόνων (Memories of murder, 2003 – πρεμιέρα 5/5), Μητέρα (Mother, 2009 – πρεμιέρα 10/5), Σκύλος που Γαβγίζει (Barking dogs never bite, 2009 – πρεμιέρα 19/05).

Ελληνική Πρεμιέρα για το Barking Dogs never bite του Bong Joon Ho 

Το δεύτερο αφιέρωμα (11/05) αφορά στο έργο του Πολωνού μετρ του κινηματογράφου Κριστόφ Κισλόφσκι, στο οποίο θα βρει κανείς συγκεντρωμένα δέκα από τα αριστουργήματά του: Η Διπλή Ζωή της Βερόνικα, Η Τριλογία των Χρωμάτων, Μικρή Ιστορία για έναν Φόνο, Μικρή Ερωτική Ιστορία,  H Τύχη, Ερασιτέχνης Κινηματογραφιστής, Δίχως Τέλος και Η Ουλή. 

Για τον Μάιο είναι προγραμματισμένες δύο ακόμα πρεμιέρες Cinobo: η αισθηματική κομεντί Άγκυρα και Ελπίδα (Anchor and Hope, 2017 – πρεμιέρα 12/5) του Κάρλος Μάρκες-Μαρκέτ, και το ντοκιμαντέρ Προχωρημένο Στυλ (Advanced Style, 2014 – πρεμιέρα 26/05) της Λίνα Πλιοπλίτε, αλλά και πολλές νέες αφίξεις όπως το Μια Αμερικάνικη Ληστεία (American Animals, 2018) και άλλα.

Ελληνική Πρεμιέρα για το Anchor and Hope με πρωταγωνίστρια την Ούνα Τσάπλιν

Στην ενότητα Sunday Classics θα δει κανείς μεταξύ άλλων δύο αριστουργήματα του Μπάστερ Κίτον, Τρεις εποχές (Three Ages, 1923) και O Στρατηγός (The General, 1926).

Τέλος, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου επιμελείται μία ακόμα συλλογή του νεότερου ελληνικού σινεμά και παρουσιάζει ταινίες σκηνοθετών που έχουν λάβει Βραβείο ΙΡΙΣ Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη την δεκαετία 2010-2019. 

Περισσότερα για το CINOBO ΕΔΩ 

Visit:

https://cinobo.com/

Follow:

https://www.instagram.com/cinobo/

https://www.facebook.com/CinoboGR

https://twitter.com/CinoboGR

https://www.youtube.com/channel/UCmIJXiCjpNh4HgPSUIGeX1Q/featured

Apps:

App store: https://apple.co/2WbBa5d

Play store: http://bit.ly/3aKM2dY

Γενικές πληροφορίες και εξυπηρέτηση πελατών:

Τηλέφωνο: +30 2142148777

Email: [email protected]

Η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών είναι διαθέσιμη 24/7 μέσω τηλεφώνου, chat, φόρμας επικοινωνίας και email.