Enter σε ένα έρημο κόσμο από τον Βασίλη Κεκάτο

 

ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ENTER ΣΤΟ WWW.ONASSIS.ORG ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΕΡΓΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 120 ΩΡΕΣ

ENTER : Όλο το σπίτι μια σκηνή. Το Ίδρυμα Ωνάση συνομιλεί με την εποχή, τη στιγμή και την κατάσταση. Συνεχίζει να μοιράζεται και να δημιουργεί, ανέπαφα μεν, αλλά με την ίδια αγάπη για τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του, τους καλλιτέχνες και το κοινό τους. H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Onassis USA αναθέτουν σε δημιουργούς από όλο τον κόσμο νέα έργα φτιαγμένα στην περίοδο καραντίνας, μέσα σε 120 ώρες. Χωρίς να έχουν πλέον πρόσβαση σε θεατρικές σκηνές, χώρους προβών ή στούντιο, οι καλλιτέχνες δημιουργούν τα πάντα στο σπίτι τους. Διαμερίσματα, κήποι, ταράτσες, παιδιά, σύζυγοι, συγκάτοικοι, μαζί με την οικοσκευή, γίνονται οι νέες site-specific σκηνές, οι χαρακτήρες και τα σκηνικά αντικείμενα, με το laptop του καλλιτέχνη να ανάγεται σε δημιουργική υπερδύναμη. Από το σπίτι μας και εμείς, πατάμε ENTER σε νέες δημιουργίες, σε νέες φόρμες, που φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα είδος καλλιτεχνικής ψηφιακής χρονοκάψουλας, μια πνοή ελπίδας για τον καλλιτεχνικό χώρο που πλήττεται και μία ακόμη απόδειξη ότι έχουμε ο ένας τον άλλον.

Η συμμετοχή του βραβευμένου σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτου είναι ένα μοναδικής ομορφιάς χειροποίητο ποίημα μελαγχολικού έρωτα. Μια μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Όταν κοιμάσαι ο κόσμος αδειάζει» για έναν έρημο κόσμο και την αγάπη που επιμένει, με μουσική του Παύλου Παυλίδη·

Στην ταινία μια επιδημία έχει πλήξει την ανθρωπότητα. Οι άνθρωποι απ’ άκρη σ’ άκρη της Γης κοιμούνται και κανείς δεν ξέρει πότε θα ξυπνήσουν. Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν μολύνθηκαν· ανάμεσά τους και ένα αγόρι που ερωτεύτηκε ένα κορίτσι ακριβώς πριν το ξέσπασμα της επιδημίας. Με μια παλιά κάμερα, προσπαθεί να αποτυπώσει πόση ομορφιά έχει απομείνει, έτσι ώστε να την δει το κορίτσι όταν ξυπνήσει.

Ο 29χρονος σεναριογράφος και σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος έγινε πρόσφατα ο πρώτος Έλληνας δημιουργός στην Ιστορία που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα καθώς και τον Queer Φοίνικα, για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους στο Φεστιβάλ των Κανών «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» (2019). Τόσο με αυτή όσο και με την προηγούμενη εκπληκτική δημιουργία του «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» (2018) έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, (Λοκάρνο, Sundance, Κλερμόν-Φεράν, Τέλιουραϊντ. Εκτός από τη σκηνοθεσία κινηματογράφου, έχει ασχοληθεί με την καλλιτεχνική φωτογραφία και έχει πραγματοποιήσει φωτογράφηση για την ελληνική Vogue, εστιάζοντας στην ομορφιά της διαφορετικότητας. Αυτή την περίοδο προετοιμάζει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του.

Συντελεστές

Σενάριο, Σκηνοθεσία, Εκφώνηση & Μοντάζ: Βασίλης Κεκάτος

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Βαλσαμής

Μουσική: Παύλος Παυλίδης

Σχεδιασμός Ήχου/Μιξάζ: Βάλια Τσέρου

Σχεδιασμός Τίτλων & Αφίσα: Νίκος Πάστρας

Δείτε την ταινία ΕΔΩ

 

Θα επανέλθουμε και με τα υπόλοιπα έργα του project

Περισσότερες πληροφορίες στο www.onassis.org

ΣΤΕΓΗ ΩΝΑΣΗ

Συγγρού 107