Δράmedies: 3 μικρού μήκους κωμωδίες από το Φεστιβάλ Δράμας

 ΤΙ ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ

Feelgood dramedies! Μια μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσουμε σπάνιες και δυσεύρετες ελληνικές κωμωδίες μικρού μήκους που πέρασαν από τη Δράμα. Μικρές οάσεις γέλιου σε μια δραματική εποχή, υπέροχες ανακαλύψεις που μας κάνουν να νοιώσουμε καλύτερα. Για το online πρόγραμμα Δράmedies, το Φεστιβάλ επέλεξε μια σειρά μικρού μήκους ταινιών που συνδυάζουν χιούμορ, σκέψη και συγκίνηση.

Από τις 23 Απριλίου και κάθε Πέμπτη  κάνουν πρεμιέρα 3 ταινίες που την επόμενη Πέμπτη δίνουν τη θέση τους σε άλλες. Θα προβληθούν συνολικά 15 ταινίες που παραχωρήθηκαν αφιλοκερδώς από τους δημιουργούς τους, πολλοί από τους οποίους έχουν διακριθεί για τις δουλειές τους αυτές –ανάμεσά τους και ο βραβευμένος με Χρυσό Διόνυσο Νικόλας Κολοβός.

Πρόκειται για μια επιλογή ταινιών, από τη δεκαετία του ΄90 μέχρι σήμερα, με κυρίαρχο το κωμικό στοιχείο, που μας δίνουν μια γεύση από ένα μάλλον δυσεύρετο είδος στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή μικρού μήκους ταινιών. 

Οι online προβολές θα συνεχιστούν για 3 ακόμα εβδομάδες, στο κανάλι του Φεστιβάλ Δράμας στο YouTube https://www.youtube.com/user/dramafilmfestival 

Μέχρι και την Τετάρτη 13 Μαίου θα προβάλλονται οι εξής ταινίες:


Τι κολυμπάει και γελάει (17’, 2003 ) της Εμμανουέλας Φραγκιαδάκη με τους Άννα Παϊτατζή, Θάλεια Καλλιγά και Θανάση Παπαγεωργίου.

Η Μάγδα και η Γεωργία είναι φίλες χρόνια τώρα. Ένα απρόβλεπτο γεγονός όμως έγινε η αιτία να αλλάξει η καθημερινή τους διαδρομή προς τα λουτρά, η συγκεκριμένη ημέρα τους πήρε άλλη τροπή, ίσως και οι επόμενες.

Ένα υπέροχο μικρό road movie με δύο μοναδικές πρωταγωνίστριες που δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας. 

THE FOREIGNER

The foreigner (15’, 2012) της Αλήθειας Αβράμη με τους Μ.Σορμαΐνη,  Ph. Bretherton και Γ. Παύλου.

Ένα απομακρυσμένο ελληνικό χωριό πρέπει να αυξήσει τον πληθυσμό του, διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει τη χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όταν ένας αλλοδαπός, ο Eric, βρίσκεται περαστικός εκεί, ο Πρόεδρος του χωριού κινητοποιεί τους αφιλόξενους κατοίκους του να τον πείσουν να μείνει. 

Cowboy (22’, 2017) του Γιάννη Χαριτίδη με τους Μανώλη Μαυροματάκη, Χρήστο Σαπουντζή και Μ.Τσιμά.

Σε μερικές μέρες ο Μηνάς (Cowboy) θα πάρει μέρος σε ένα τηλεοπτικό σόου, στο Ταλέντο της Χρονιάς. Το τηλεοπτικό συνεργείο τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του και παίρνει συνεντεύξεις από τον ίδιο και τους κοντινούς του ανθρώπους. Ο Μηνάς πρέπει να κερδίσει για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Ποιο είναι το ταλέντο του; Είναι καουμπόης. Στην Αθήνα.

COWBOY

Ένα απολαυστικό mockumentary με τον υπέροχο Μανόλη Μαυροματάκη σε μια εμπνευσμένη ερμηνεία. 

Θα ακολουθήσουν οι εξής 6 ταινίες: 

Ο κλέφτης (Ιρίνα Μπόικο)

Το τέρας κοιμάται (Κωστής Χαραμουντάνης)

Debtfools (Φίλιππος Βαρδάκας, Δέσποινα Οικονομοπούλου)

Ι’m gay  (Νικόλας Κολοβός)

Χρήστος και Δήμητρα  (Αμέρισσα Μπάστα)

Αχ Ελλάδα... (Κώστας Αναγνωστόπουλος) 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ