Ο ενοχλητικός ενδέκατος και άλλα διηγήματα

 

Θέατρα κλειστά άνευ προοπτικής για άμεση λειτουργία, πολιτιστικές συγκεντρώσεις και λοιπές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις υπό αίρεση και αμφιβολία. Το καλό το παλληκάρι όμως…όπως λέει κι η παροιμία, δεν κάθεται ήσυχο.

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος, Διευθυντής του Ιωνικού Θεάτρου, του σημαντικού αυτού καλλιτεχνικού οργανισμού της Δυτικής Αθήνας, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, συγγραφέας και άνθρωπος πάσης εποχής, μετέτρεψε την ακινησία του lockdown σε δημιουργικό οίστρο και το αποτέλεσμα ήταν μερικά διηγήματα που ήδη κυκλοφορούν με τη μορφή eBook μέσω της πλατφόρμας Gumroad.com.

Διηγήματα που γράφτηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020, από τότε δηλαδή που το lockdown μας οδήγησε σε μια απότομη στροφή στον μέσα κόσμο μας, όπως λέει ο ίδιος ο δημιουργός.

Και συνεχίζει: «Το καναρίνι» και η «Φυγή απ’ τις Μυκήνες», είναι λογοτεχνικές αναπτύξεις πάνω σε δύο μου έργα, που έχω παρουσιάσει κατά καιρούς με το Ιωνικό Θέατρο.

Γιατί ο τίτλος «Ο ενοχλητικός ενδέκατος»; Γιατί πάντα ως «ενοχλητικός ενδέκατος» θεωρείται αυτός που δεν παίρνει μέρος σε κανένα σινάφι, σε καμιά κλίκα, σε κανένα πολιτικό Κόμμα, σε καμιά συγκεκριμένη θρησκευτική κατεύθυνση. Και ως εκ τούτου, είναι λογικό να ενοχλεί την όποια αγέλη απ’ αυτές που αρέσκονται οι άνθρωποι να είναι μέλη της.

Τον «Καρυωτάκη» (όπως και τον Φασμπίντερ) τον θεωρώ πνευματικό μου δάσκαλο και όφειλα να πω κάποιες σκέψεις μου γι’ αυτόν.

«Της Πρακτικιάς ο γιος» γράφτηκε για κάποιο υπαρκτό πρόσωπο που μου κινούσε πάντα τη περιέργεια, Η «Κοσμογονία» μιλά για τη ριζική αλλαγή που θα μπορούσε να φέρει μια όποια Τέχνη, στον αμύητο. Η «απολογία» θα μπορούσε να γίνει ένας θαυμάσιος θεατρικός μονόλογος και το «Κλικ» μια πολύ απλή και συνηθισμένη φωτογραφία. «Ο κύριος με το μαύρο κουστούμι» που περνά τακτικά έξω απ’ τα παράθυρά μας αλλά δεν τον βλέπουμε και τέλος το «Βότσαλο» μ’ ένα ερωτηματικό δίπλα στο άλλο ερωτηματικό που λέγεται «ζωή». 

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στο παρακάτω link

https://gumroad.com/l/wbaOZ?fbclid=IwAR30I-ha7Di1V9fO3ATu7G_P1cQb_C-IUB1Ferzj0nhT5lA0tSzujmz4JC0 

Περισσότερες πληροφορίες 

Αντώνης Β. Παπαδόπουλος 

[email protected] 

www.ionikotheatro.wordpress.com 

fb: https://www.facebook.com/antonis.papadopoulos.7773