Bloodshot

 

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2020 

Διάρκεια: 109 λεπτά 

Είδος: Περιπέτεια Comic 

Βαθμολογία: * * 

Σκηνοθεσία: David S.F. Wilson 

Με τον Vin Diesel και τους: Eiza González, Sam Heughan, Toby Kebbell, Talulah Riley, Lamorne Morris, Guy Pearce, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Alex Hernandez. 

Ο Ray Garrison, στρατιώτης που έπεσε στο καθήκον, επιστρέφει στη ζωή ως σούπερ ήρωας ονόματι Bloodshot, με χρήση τεχνολογίας μιας εταιρείας με σκοτεινά κίνητρο. Με έναν στρατό νανοτεχνολογίας να ρέει στις φλέβες του, ο Bloodshot έχει μεταλλαχθεί σε μία ασταμάτητη δύναμη, είναι μάλιστα ικανός να επουλώνεται ακαριαία. Δυστυχώς, αυτή η αναβάθμιση έχει αλλοιώσει το μυαλό και τις αναμνήσεις του. Καθώς ο Ray αρχίζει να θυμάται θραύσματα από την προηγούμενη ζωή του, συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να ξέρει τι είναι αληθινό και τι όχι. Είναι, όμως, αποφασισμένος να πάρει ξανά τον έλεγχο της ζωής και του μυαλού του.

Ανάμεσα στις ετοιμασίες για τα επόμενα sequel του Fast & Furious, ο Βιν Ντίζελ ανέλαβε να ενσαρκώσει στην οθόνη, σε μια φιλόδοξη παραγωγή, έναν ιδιαίτερο υπερήρωα που έχει χαλάσει κόσμο στην comic μορφή του. Ο Bloodshot  είναι ένας ήρωας υπερόπλο, ένα δείγμα όχι και τόσο φανταστικής ούτε και πολύ μακρινής στρατιωτικής τεχνολογίας, που ενσαρκώνει τέλεια το γνωστό αναρχικό Motto Κτηνώδης Δύναμη-Ογκώδης Άγνοια. Το δραματουργικό ενδιαφέρον και η πρωτοτυπία του εγχειρήματος έγκειται στην παντελή άγνοια του ήρωά μας σχετικά με το τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό του (αν έχει βέβαια μυαλό και όχι τσιπάκι).

Αυτό που περιμένει κανείς από μια βίαιη περιπέτεια με τον αγαπητό κατά τα λοιπά Βιν, ήτοι ξύλο, καταδιώξεις, εκρήξεις και λοιπά κοινότυπα προσφέρεται άφθονο και εδώ αλλά το θέμα είναι ότι μάλλον δύσκολα θα βρεθεί κοινό-αποδέκτης στα θερινά σινεμά και με κλειστά τα multiplex. Εξάλλου μετά το σοκ της πανδημίας απέναντι σε ένα πανίσχυρο αλλά αόρατο δια γυμνού οφθαλμού εχθρό, η ψυχολογία του παγκόσμιου κοινού ίσως αρχίζει να απομακρύνεται από τέτοιους υπερφυσικούς χάρτινους υπερήρωες και τις φανταστικές απειλές που αποσοβούν.

Πάντα συμπαθής ο Βιν Ντίζελ αγωνίζεται να δικαιώσει ένα ακόμη φιλόδοξο και ακριβό b-movie που έπεσε πάνω στην πανδημία και τώρα βρίσκεται σε αναζήτηση κοινού εκτός των ΗΠΑ (στις οποίες ήδη διατίθεται διαδικτυακά). 

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 11.06.20