Military Wives – Γυναικεία Υπόθεση

 

Παραγωγή: Βρετανία – 2019 

Διάρκεια: 112 λεπτά 

Είδος: Δραματική Κομεντί 

* * ½ 

Σκηνοθεσία: Peter Cattaneo 

Πρωταγωνιστούν: Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan, Emma Lowndes, Gaby French, Lara Rossi, Amy James-Kelly, India Ria Amarteifio, Greg Wise, Jason Flemyng. 

Σε μια Βρετανική στρατιωτική βάση, οι γυναίκες των στρατιωτικών παραμένουν σπίτι καθώς οι σύζυγοί τους φεύγουν σε 6μηνη αποστολή στο Αφγανιστάν. Πίσω στη βάση, μόνες με τα παιδιά και την αγωνία τους αφού «έχουν παντρευτεί τον πόλεμο», πρέπει να βρουν δημιουργικούς τρόπους για να απασχοληθούν και να διοχετεύσουν την ένταση. Το καθήκον της οργάνωσης των γυναικών αναλαμβάνει η Λίσα, σύζυγος Αρχιλοχία, πραγματίστρια και κάπως λαϊκή που θα πρέπει να συνεργαστεί με την κυρία Συνταγματάρχου, την συντηρητική Κέιτ που ταυτόχρονα κουβαλάει μέσα της τη θλίψη μιας βαριάς απώλειας. Η σύγκρουση των δύο προσωπικοτήτων θα καταλήξει σε σύνθεση αντιθέτων και δημιουργία μιας Γυναικείας Χορωδίας, η φήμη της οποίας θα ξεπεράσει τα όρια του στρατοπέδου.

Ο σκηνοθέτης του «Άντρες έτοιμοι για όλα» Πίτερ Κατανέο επιστρέφει με μια feelgood dramedy που πατάει γερά πάνω σε όλα τα κλισέ του είδους για να δημιουργήσει το πορτραίτο μιας γυναικείας μικροκοινωνίας και να αναδείξει την κρυμμένη δύναμη της αγάπης και της αλληλοϋποστήριξης ακόμη και μεταξύ ετερόκλητων και ταξικά διαφορετικών ανθρώπων όπως οι ηρωίδες μας που μέσα από το καθήκον ανακαλύπτουν την αληθινή τους έκφραση. Ιδανικές στους ρόλους τους η πάντα υπολογίσιμη Κρίστιν Σκοτ Τόμας ως κυρία Συνταγματάρχου και η τηλεοπτική σταρ Σάρον Χόργκαν ως δυναμικό λαϊκό κορίτσι. Κορυφώνοντας την πλοκή προς την αποθέωση του Royal Albert Hall όπου θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Μνήμης Πεσόντων, ο Κατανέο δεν ανακαλύπτει την πυρίτιδα αλλά προσφέρει γνήσια συγκίνηση μέσα από την καλογραμμένη αν και συνταγογραφημένη πλοκή της ταινίας καθώς οι ηρωίδες μας ανακαλύπτουν την κρυμμένη τους φωνή και διεκδικούν τη θέση τους στον κόσμο με ενότητα και δύναμη.

Και όποιος νομίζει ότι το soundtrack δεν θα ήταν πλήρες χωρίς να περιλαμβάνει το Time After Time της Σίντι Λόπερ έχι απόλυτο δίκιο, αφού δεν υπάρχει πιο αποτελεσματικό ροκ δακρυγόνο από αυτό! 

Διανομή: Spentzos Films 

Στους θερινούς κινηματογράφους από 25.06.20