CINOBO: Κινηματογραφικός Ιούλιος στο μπαλκόνι…και όχι μόνο !

 HOLIDAY

Το Cinobo κρατάει συντροφιά και στο μπαλκόνι αυτό το μήνα με ένα πρόγραμμα γεμάτο φρέσκες αφίξεις, συναρπαστικές πρεμιέρες και δροσερά αφιερώματα. Ταυτόχρονα, δίνει ραντεβού με τους συνδρομητές του και όλους τους κινηματογραφόφιλους στα Cinobo Nights που φέρνουν τον Ιούλιο στη μεγάλη οθόνη τρεις ταινίες σε πρώτη πανελλαδική προβολή:

Παράθυρο στη Θάλασσα (Window to the Sea, 2019) και  Pari (2020) σε παραγωγή Heretic, και την ανεξάρτητη αμερικάνικη κωμωδία Έλα Όπως Είσαι (Come As You Are, 2019). 

O Ιούλιος στο Cinobo με μια ματιά 

Συλλογές / Αφιερώματα

Το Cinobo αντιμετωπίζει τον καύσωνα επιλέγοντας τις πιο δροσερές, φευγάτες, ρομαντικές, νοσταλγικές και αποδραστικές ιστορίες για όλες τις ηλικίες, φτιάχνοντας τα καλοκαιρινά βράδια στο σπίτι. Στη συλλογή Summer Cinema at Home θα έχει κανείς την ευκαιρία να (ξανα)δει αγαπημένες ταινίες όπως τα Πριν τα Μεσάνυχτα (2013), Θα Μείνει Μεταξύ μας (2015), Κάτω από τον Ήλιο (2015), Όντως Φιλιούνται; (2016), Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα (2012), Ο Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές (2014) κ.α.

Ο ελληνικός κινηματογράφος θα εκπροσωπηθεί και πάλι με μια συλλογή υπό την επιμέλεια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: τις ταινίες της δεκαετίας 2010-2019 που έχουν λάβει Βραβείο ΙΡΙΣ Σκηνοθεσίας, μεταξύ των οποίων ο Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου, το Suntan του Αργύρη   Παπαδημητρόπουλου, η Κόρη του Θάνου Αναστόπουλου, το Xenia του Πάνου Κούτρα, Ο Εχθρός Μου του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, Ο Γιος της Σοφίας της Ελίνας Ψύκου (24/06). 

ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ

Πρεμιέρες Cinobo

Τέσσερεις ταινίες σε πρώτη πανελλαδική προβολή έρχονται τον Ιούνιο στο Cinobo:

Μετεωρίτες (Meteors, 2017) του Gürcan Keltek

Έρχονται τη νύχτα. Όλοι βγαίνουν από τα σπίτια τους. Ανάβουν πυρσούς και θυμούνται εκείνους που έχουν περπατήσει στους ίδιους δρόμους πριν από αυτούς. Τις επόμενες ώρες, η πόλη είναι σε lockdown και μια έκλειψη εμφανίζεται στον ουρανό. Ξαφνικά, οι μετεωρίτες αρχίζουν να πέφτουν μέσα στη νύχτα. Συνδυάζοντας ντοκιμαντέρ και πολιτικό σχολιασμό, συνδέοντας το επίγειο με το σύμπαν, οι "Μετεωρίτες" είναι ένα ντοκιμαντέρ για τη μνήμη και την εξαφάνιση - των ανθρώπων, των τόπων και των πραγμάτων. Πρεμιέρα 7/7

Διακοπές Πολυτελείας (Holiday, 2018) της Isabella Eklöf

Η νεαρή και όμορφη Sascha ανακαλύπτει τη ζωή των ονείρων της όταν την υποδέχονται στην «οικογένεια» του φίλου της, «άρχοντα» των ναρκωτικών, στη βίλα των διακοπών τους στην πόλη της Αλικαρνασσού στην τουρκική Ριβιέρα. Η σωματική και ψυχολογική βία είναι τρόπος ζωής σε αυτό το ευμετάβλητο νοικοκυριό. Όταν όμως η Sascha επιδιώκει την προσοχή ενός άλλου άνδρα, ο βελούδινος μανδύας που καλύπτει την καθημερινότητα απογυμνώνεται μέχρι το κόκαλο. Είναι δυνατό να συνεχίσει να ζει μέσα στην πολυτέλεια αλλά και τη βία που κρύβεται από πίσω της; H ταινία που σόκαρε κοινό και κριτικούς στο Φεστιβάλ του Σάντανς έρχεται τον Ιούλιο στο Cinobo. Πρεμιέρα 14/7

Babyteeth (2019) της Shannon Murphy

Όταν η σοβαρά άρρωστη έφηβος Μίλλα ερωτεύεται τρελά το βαποράκι Μόζες, ο χειρότερος εφιάλτης των γονιών της γίνεται πραγματικότητα. Όμως, καθώς η αναπάντεχη επαφή της Μίλλα με τον πρώτο έρωτα της φέρνει μια νέα λαχτάρα για ζωή, κάθε συμβατική ηθική στον περίγυρό τους κατεδαφίζεται. Μια σπαραξικάρδια κωμωδία για το πόσο τέλειο είναι να μην έχεις ακόμα πεθάνει και για το πόσο μακριά θα έφτανες για την αγάπη. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας 2019 και Βραβείο Marcello Mastrogianni Καλύτερου Ηθοποιού για τον Τόμπι Γουάλας στο ρόλο του Μόζες. Πρεμιέρα 21/7

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Υπόθεση Καλιφόρνια (The Case Against 8, 2014) των Ben Cotner και Ryan White

Μια ματιά στα παρασκήνια της δικαστικής διαμάχης, για να ανατραπεί η απαγόρευση του γάμου μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Το ντοκιμαντέρ που γυριζόταν για πέντε χρόνια, παρακολουθεί την απίθανη ομάδα που κατάφερε να κερδίσει την πρώτη ομοσπονδιακή αγωγή ισότητας γάμου στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Πρεμιέρα 28/7

Νέες αφίξεις

Μεταξύ των πολλών νέων αφίξεων αυτόν τον μήνα, ξεχωρίζουν οι εξής:

Spotlight στον Ιρανικό κινηματογράφο με δύο φιλμ βραβευμένων Ιρανών σκηνοθετών, Ένα Ταξί στην Τεχεράνη (Taxi, 2015 – Χρυσή Άρκτος Φεστιβάλ Βερολίνου) του Τζαφάρ Παναχί και Τι Απέγινε Η Έλι (About Elly, 2009) του Ασγκάρ Φαρχαντί.

Spotlight στους αδελφούς Νταρντέν με δύο νέες ταινίες του: Το παιδί με το ποδήλατο (The Kid with the Bike, 2011) και το Άγνωστο Κορίτσι (Unknown Girl, 2016).

Οι ελληνικές ταινίες The Waiter (2018) του Στηβ Κρικρή που προβλήθηκε τον Ιούνιο στα Cinobo Nights και Scopophilia (2018) των Ναταλία Λαμπροπούλου και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου.

Τα θρίλερ Το Πράσινο Δωμάτιο (Green Room, 2015) του Τζέρεμι Σολνιέ και το Κουκλόσπιτο του Τρόμου (Incident in a Ghostland, 2018) του Πασκάλ Λαφιέρ.

Τη μαύρη κωμωδία Κάτω Από το Δένδρο (Under the tree, 2017) του Χάφτεϊν Γκούναρ Σίγκουρδσον και τη νεανική περιπέτεια Καλοκαιρινές Νύχτες (Hot Summer Nights, 2017) του Ελάιτζα Μπάινουμ.

Τέλος, στην ενότητα Sunday Classics θα δούμε μεταξύ άλλων το θρίλερ μυστηρίου Το Παρίσι μας Ανήκει (Paris belongs to us, 1961) του Ζακ Ριβέτ και την κωμωδία H Ωραία Σεραφίνα (A Very Curious Girl, 1969) Νέλυ Καπλάν.

PARI

Ποιες ταινίες θα προβληθούν στα Cinobo Nights του Ιουλίου

Μετά την επιτυχία των πρώτων εβδομάδων, οι βραδιές limited προβολών που διοργανώνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη σε επιλεγμένα θερινά σινεμά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης υπό την επιμέλεια του Cinobo συνεχίζονται. Τα Cinobo Nights είναι ανοιχτά στο κινηματογραφόφιλο κοινό, ενώ  οι συνδρομητές της πλατφόρμας έχουν δικαίωμα ενός δωρεάν εισιτηρίου τον μήνα που μπορούν να εξαργυρώσουν σε οποιαδήποτε Cinobo Nights προβολή.

Στα Cinobo Nights του Ιουλίου θα προβληθούν έξι ταινίες, τρεις εκ των οποίων σε πρώτη πανελλαδική προβολή. Η κωμωδία Έλα Όπως Είσαι, remake της βέλγικης παραγωγής “Hasta la Vista”, και δύο ταινίες με την υπογραφή της Heretic: Pari και Παράθυρο στη Θάλασσα. Δυο ταινίες για δύο μητέρες, δυνατές γυναίκες που βρίσκουν τη θέση τους στη ζωή στην Ελλάδα του σήμερα, κάθε μια με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο.

Τα Cinobo Nights θα φιλοξενήσουν τις πρεμιέρες των δύο αυτών ταινιών, στις οποίες θα παρευρεθούν οι συντελεστές και θα συζητήσουν με το κοινό μετά τις προβολές. Τέλος, θα συνεχίσουν να προβάλλονται τα Babyteeth, Σταθμός: Νέα Υόρκη και Μνήμες Φόνων.

Δείτε κριτική για το Babyteeth ΕΔΩ και για το Σταθμός Νέα Υόρκη ΕΔΩ

COME AS YOU ARE

Πληροφορίες & πρόγραμμα  https://cinobo.com/cinobonights/

Σελίδα event https://www.facebook.com/events/724060955028910/

Περισσότερα για το CINOBO ΕΔΩ

Visit:

https://cinobo.com/

Follow:

https://www.instagram.com/cinobo/

https://www.facebook.com/CinoboGR

https://twitter.com/CinoboGR

https://www.youtube.com/channel/UCmIJXiCjpNh4HgPSUIGeX1Q/featured

Apps:

App store: https://apple.co/2WbBa5d

Play store: http://bit.ly/3aKM2dY

Γενικές πληροφορίες και εξυπηρέτηση πελατών:

Τηλέφωνο: +30 2142148777

Email: [email protected]

Η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών είναι διαθέσιμη 24/7 μέσω τηλεφώνου, chat, φόρμας επικοινωνίας και email.

 

Δείτε εδώ το video για τις ταινίες  του Ιουλίου στο Cinobo: