Ο Δον Καμίλο σε περιοδεία

 

Ο Σωτήρης Πατατζής, εμπνεόμενος από τα ευθυμογραφήματα του Ιταλού συγγραφέα ΖΟΒΑΝΙ  ΓΚΟΥΑΡΕΣΚΙ μας άφησε πολύτιμη κληρονομιά αυτή την σπαρταριστή κωμωδία – σάτιρα του πολιτικού φανατισμού. Μια κωμωδία που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και σε όλες τις ηλικίες.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερα αγαπητό στο ελληνικό κοινό και από τα πιο γνωστά του Σωτήρη Πατατζή. Γράφτηκε το 1958 και η υπόθεση του διαδραματίζεται λίγο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σε μια μικρή κωμόπολη της Νότιας Ιταλίας. Κυρίαρχα πρόσωπα δύο παιδικοί φίλοι, ο Δον Καμίλο και ο Πεπόνε. Η μεταξύ τους σχέση, αγάπης και μίσους,  η έντονη  πολιτική αντίθεση του αιδεσιμότατου Δον Καμίλο με τον Πεπόνε, καθώς και όλη η πλοκή του έργου, από το οποίο  δεν λείπει ο έρωτας, δημιουργεί απίστευτες καταστάσεις, που θα κάνουν τον θεατή να γελάσει με την καρδιά του, να συγκινηθεί και να προβληματιστεί. 

Μυθιστορήματα του Συγγραφέα: «Μεθυσμένη Πολιτεία» (1948), «Πένθιμο Εμβατήριο «(1978).

Θεατρικά έργα του Συγγραφέα: «Επιστροφή από το Μπούχενβαλντ» (1948), «Καλός στρατιώτης Σβέικ »(1956), «Χρυσή φυλακή» (1959).

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία:  Γιώργος Ματαράγκας

Σκηνικά – Κοστούμια : Παναγιώτης Μανίκας

Μουσική επιμέλεια : Πέτρος Ζουμπούλης

Φωτισμοί : Παναγιώτης Ψύχας 

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Σταμάτης Τζελέπης, Ελένη Φιλίνη , Γιάννης Κρητικός, Ρέα Τουτουνζή, Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Iωάννα Πετσίνη και ο Γιώργος Ματαράγκας.

Στον ρόλο του Δον Καμίλο ο Πέτρος Ξεκούκης 

Η παράσταση θα περιοδεύσει το  καλοκαίρι σε  Δήμους και σε μεγάλα Φεστιβάλ.