Come as you are – Έλα όπως είσαι

 

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2019 

Διάρκεια: 106 λεπτά 

Είδος: Δραματική Κομεντί   

* * * 

Σκηνοθεσία: Richard Wong 

Πρωταγωνιστούν: Grant Rosenmeyer, Hayden Szeto, Ravi Patel, Gabourey Sidibe, Janeane Garofalo, C.S. Lee, Jennifer Jelsema. 

Τρεις νεαροί με ειδικές ανάγκες που μοιράζονται το ίδιο κέντρο αποκατάστασης αποφασίζουν να οργανώσουν κρυφά από τους υπερπροστατευτικούς γονείς τους, ένα ταξίδι από το Κολοράντο μέχρι το Μόντρεαλ του Καναδά, εκεί όπου βρίσκεται ένα πορνείο ειδικά φτιαγμένο για την ικανοποίηση αναγκών όπως οι δικές τους. Αρχηγός είναι ο Σκότι, τετραπληγικός και εκρηκτικός, με το μυαλό του συνεχώς στο σεξ. Συνοδοιπόροι του ο τυφλός Μο και ο νεοφερμένος στο κέντρο αποκατάστασης Ματ. Για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους προσλαμβάνουν τη Σαμ, μια πληθωρική νοσοκόμα που μπαίνει γρήγορα στο πνεύμα της αποστολής της. Και το ταξίδι ξεκινά.

Ένα πολύ ιδιαίτερο road trip, αστείο και δραματικό μαζί, είναι το ταξίδι αυτών των τεσσάρων χαρακτήρων που δεν βρίσκονται ακριβώς στο κέντρο της κοινωνικής ζωής. Ένα ταξίδι προς την ωριμότητα, την ανεξαρτησία, την ερωτική επιθυμία και την πραγμάτωση της που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι παραμένουν ίδιοι ακόμη κι όταν κινούνται με ρόδες ή μπαστουνάκι και έχουν τις ίδιες σωματικές και ψυχικές ανάγκες να ικανοποιήσουν. Ένα ταξίδι αναψυχής κατά διαστήματα ξεκαρδιστικό σαν άλλο Hangover και κατά διαστήματα συγκινητικό και θλιμμένο καθώς μας αφήνει μια χαραμάδα προς το κρυμμένο τραύμα...

Η ταινία του Ρίτσαρντ Γουόνγκ αποτελεί remake της βραβευμένης βέλγικης ταινίας Hasta La Vista, από το 2011 που μετέφερε στην οθόνη τις νεανικές εμπειρίες του ακτιβιστή Άστα Φίλποτ. Ίσως λιγότερο τολμηρό και βλάσφημο από το πρωτότυπο, το Έλα όπως είσαι συνδυάζει τις αρετές του indie American cinema με μια ριζοσπαστική αναθεώρηση της αναπηρίας που βάζει ξανά το χιούμορ και την ανθρωπιά εκεί που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μόνο ειδικές ανάγκες. Οι πολύ καλές ερμηνείες του καστ βοηθούν ιδιαίτερα στην απογείωση του θέματος.

Έλα όπως είσαι λοιπόν και θα βρεις τη θέση σου στον κόσμο. 

Διανομή: Cinobo 

Στους κινηματογράφους από 23.07.20