Trolls World Tour – Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία

 

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2020 

Διάρκεια: 90 λεπτά 

Είδος: Animation   

* * ½ 

Σκηνοθεσία: Walt Dohrn 

David P. Smith (co-director) 

Με τις φωνές των: Anna Kendrick, Justin Timberlake, Rachel Bloom, James Corden, Ron Funches, Kelly Clarkson, Anderson .Paak, Sam Rockwell, George Clinton, Mary J. Blige, Kenan Thompson. 

Η Πόπη και o Κλωνάρης θα ταξιδέψουν σε μέρη που δεν έχουν φανταστεί και θα ανακαλύψουν ότι η φυλή τους είναι μόλις μία από τις έξι φυλές Ευχούληδων, οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε ισάριθμες τοποθεσίες. Η καθεμία τους είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής: Φανκ, Κάντρι, Τέκνο, Κλασική, Ποπ και Ροκ. Όμως ένα μέλος της αριστοκρατίας του σκληρού ροκ, η Βασίλισσα Μπαρμπ, με την βοήθεια του πατέρα της, του βασιλιά Θρας (Όζι Όζμπορν), θέλει να καταστρέψει όλα τα υπόλοιπα είδη μουσικής και να επιβάλλει την κυριαρχία του ροκ. Ο κόσμος των Ευχούληδων μετά από αυτό το ταξίδι, όχι μόνο θα μεγαλώσει, αλλά θα αποκτήσει νέο ρυθμό, πολλή ένταση και θα ανακαλύψει ξανά τη δύναμη της συμφιλίωσης και της αγάπης ανάμεσα σε πλάσματα με διαφορετικές παραδόσεις και καταβολές.

Ένας μουσικός κόσμος γεμάτος χρώματα, αντιθέσεις και ηχητικό πλούτο είναι ο κόσμος των Ευχούληδων σ αυτό το ευφρόσυνο sequel, με τα νέα τραγούδια του Τζάστιν Τίμπερλέικ να δίνουν το ρυθμό και με τον πάντα απρόβλεπτο Πάνο Μουζουράκη στην ελληνική μεταγλώττιση! Μια animation οπτική πανδαισία με λίγο απλοϊκά μηνύματα συμφιλίωσης μέσα από τη μουσική που ενώνει και αποδοχής της διαφορετικότητας του κάθε ατόμου. Η πολύχρωμη αισθητική του φιλμ παραπέμπει φυσικά στην πολυχρωμία και την ποικιλία της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας της οποίας αυτοί οι Ευχούληδες είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές. 

Ψυχαγωγία λοιπόν για μικρά και μεγάλα παιδιά αφού σύμφωνα με τους παραγωγούς, στόχος ηταν να φτιάξουν την πιο χαρούμενη ταινία που έγινε ποτέ. Άλλωστε οι Ευχούληδες… «χαρά θέλουν, αγνή χαρά» όπως λένε οι διασκευασμένοι στίχοι του “Girls Just Want To Have Fun” της Σίντι Λόπερ, που ερμηνεύει για λογαριασμό της ταινίας ο Πάνος Μουζουράκης. 

Διανομή: Tulip Entertainment 

Στις αίθουσες από 13.08.20 

 

Η ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗ

Η ελληνική προσαρμογή ήταν από μόνη της μια δύσκολη πρόκληση. Οι διασκευές των τραγουδιών, οι φωνητικές απαιτήσεις, οι αναφορές στους διαλόγους, το συναίσθημα της μαγείας και η αφήγηση του παραμυθιού, απαιτούσαν φροντίδα και επαγγελματισμό. Η έντονη προσωπικότητα και το φωνητικό ταλέντο του Πάνου Μουζουράκη, αλλά και των συνεργατών που τον πλαισιώνουν, βοήθησαν τα μέγιστα στο να διατηρηθεί η κινηματογραφική απόλαυση και να απογειωθεί η φαντασία των θεατών στη χώρα μας. 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗΣ

Κλωνάρης…………………Πάνος Μουζουράκης

Πόπη…………………………Πηνελόπη Σκαλκώτου

Μπαρμπ ……………………Ντορίνα Θεοχαρίδου

Τεράστιος …………………Χάρης Μπόσινας

Μίνι Ντάιαμοντ …………Ζερόμ Καλουτά

Λελέκης………………………Αποστόλης Ψυχράμης

Γκάι Ντάιαμοντ…………Άγγελος Λιάγκος

Χίκορι…………………………Πέτρος Δαμουλής

Πρίγκιπας Ντι……………Άρης Πλασκασοβίτης 

Ακούγονται επίσης: Φοίβος Ριμένας, Θανάσης Κουρλαμπάς, Στεφανία Φιλιάδη, Αντιγόνη Ψυχράμη, Κώστας Αποστολίδης, Ειρήνη Ψυχράμη, Αλεξάνδρα Λέρτα, Νίκος Βατικιώτης, Μαριάνθη Σοντάκη. 

Απόδοση διαλόγων: Πάνυ Ναούμ

Σκηνοθετική επιμέλεια/Προσαρμογή: Πέτρος Δαμουλής

Απόδοση στίχων Πάνος Ασημένιος και Μουσική διδασκαλία Αποστόλης Ψυχράμης 

Τραγουδούν οι Πάνος Μουζουράκης, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Άρης Πλασκασοβίτης, Ντορίνα Θεοχαρίδου, Ζερόμ Καλουτά, Αποστόλης Ψυχράμης, Πέτρος Δαμουλής, Αλεξάνδρα Λέρτα, Αντιγόνη Ψυχράμη, Ειρήνη Ψυχράμη, Φοίβος Ριμένας, Άγγελος Λιάγκος, Χάρης Μπόσινας, Σταύρος Μπέκας, Γιώργος Ψυχράμης, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Φραγκουλατζή Βιργινία, Νία Μπαλάφα 

Ο ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

Ιδανικός για το ρόλο του αξιολάτρευτου πρωταγωνιστή, αλλά σε… κόντρα ρόλο για την καρέκλα του δημοσιογράφου, ο Πάνος Μουζουράκης ταξίδεψε μέχρι το Λος Άντζελες για να συναντήσει τον superstar Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και την Άνα Κέντρικ, οι οποίοι χαρίζουν τις φωνές τους στην αγγλόφωνη εκδοχή της ταινίας. Εκεί, ο Έλληνας ηθοποιός παρέσυρε με το δικό του, αμίμητο στυλ, τον Τίμπερλεϊκ και την Κέντρικ, σε μια απρόβλεπτη και φιλική κουβέντα για τους υπέροχους Ευχούληδες, για τα άφθονα είδη μουσικής στην ταινία, για τη χαρά των κινουμένων σχεδίων και για τη φανταστική περιπέτεια που περιμένει τους θεατές κάθε ηλικίας! 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ