Ο Κάτω Παρθενώνας στις Ιωνικές Γιορτές την 30/8/20

 

Μετά την μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία του, τον Οκτώβριο του 2015, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ο «Κάτω Παρθενώνας» του Μηνά Βιντιάδη  παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο ΑΛΜΑ το περυσινό Φθινόπωρο με πρωταγωνιστές τους Λεωνίδα Κακούρη και Χρήστο Σαπουντζή. Αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, η παράσταση που σκηνοθέτησε η χαρισματική Βάνα Πεφάνη κάνει φέτος το καλοκαίρι μια επίσης θριαμβευτική περιοδεία που την φέρνει στις Ιωνικές Γιορτές του Δήμου Νέας Σμύρνης την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020. 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Στην σύγχρονη Ελλάδα, ένας χρηματιστής  και ένας  άστεγος διαπραγματεύονται μια «συνεργασία» που ισορροπεί εφιαλτικά  ανάμεσα στην ιδεολογία και τη δικαιολογία, τη φτώχεια και την ηθική εξαθλίωση, την ευκαιρία και την καταστροφή, τη δολοφονία και τη σωτηρία. Σε έναν κόσμο που κυβερνούν οι τράπεζες και οι οίκοι αξιολογήσεων,  οι ήρωες έχουν, κυρίως, ν’ αντιμετωπίσουν τους προσωπικούς του δαίμονες.

Δυνατός σε αυτή τη μάχη δεν είναι, πια, αυτός που έχει τα χρήματα. Είναι αυτός που έχει το μαχαίρι. Το παιχνίδι σκληραίνει. Οι αλήθειες πονάνε όσο βγαίνουν στο φως…

Κι όπως λέει και ο συγγραφέας, «σ’ ένα καλά κρυμμένο μικρό χωριό κάτω από την Ακρόπολη ζούμε όλοι»… 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο  ΜΗΝΑΣ ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ

Σκηνοθεσία  ΒΑΝΑ ΠΕΦΑΝΗ

Σκηνικά-κοστούμια  ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΝΤΖΕΡΗΣ

Φωτισμοί  ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΛΩΤΣΟΤΗΡΑΣ

Μουσική : ORESTIS

A Βοηθός σκηνοθέτη   ΝΤΕΠΥ ΠΑΓΚΑ

B Βοηθός σκηνοθέτη   ΕΛΙΟ ΦΟΙΒΟΣ ΜΠΕΙΚΟ

Φωτογραφίες  ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

Δημόσιες  Σχέσεις :  Νταίζη Λεμπέση  [email protected] 

Παίζουν  ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ  και  ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ

ΙΝΦΟ

Ο ΚΑΤΩ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ 

Κυριακή 30/8/20 στις 21.00 Άλσος Νέας Σμύρνης 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ / ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ : 8 € / ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΕΣ - ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ: 5 €

Οι Ιωνικές Γιορτές, από τα λίγα φεστιβάλ της Αθήνας που θα διεξαχθούν φέτος κανονικά, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό που ορίζονται από την Πολιτεία, ξεκινούν στο ‘Αλσος Νέας Σμύρνης στις 23 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 30 Σεπτεμβρίου, με 40 νύχτες πολιτισμού και καθημερινή εναλλαγή προγράμματος. 

ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Ελ. Βενιζέλου 16

Ν. Σμύρνη

Τηλ. Επικ. 2132025922,924, 2109310408

email: [email protected] 

Περισσότερα για το πρόγραμμα των ΙΩΝΙΚΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

ΕΔΩ