Μήδεια του Μποστ: Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν οι παραστάσεις στην Αττική

 

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η Αττική περιοδεία της Μήδειας του Μποστ, από το Δημοτικό Θέατρο της Ηλιούπολης.

Ένα κλασσικό έργο της νεοελληνικής δραματουργίας που από το 1993 που γράφτηκε αγαπήθηκε από το κοινό σε κάθε ανέβασμά του. Η τρέχουσα διασκευή από τον Νικορέστη Χανιωτάκη είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένη και έχει εμπλουτίσει διακριτικά την έμμετρη σάτιρα του Μποστ με γεγονότα και χαρακτήρες της πρόσφατης εγχώριας πραγματικότητας, κάνοντάς το ακόμη πιο οικείο στον σύγχρονο θεατή. Η ιδιοφυής ιδέα της ερμηνείας της Μήδειας από άνδρα ηθοποιό συναντά την πιο ευτυχισμένη της πραγμάτωση στο πρόσωπο και το ταλέντο για αλλόκοτη κωμωδία του υπέροχου Μάκη Παπαδημητρίου ενώ ο ίδιος ο σκηνοθέτης διασκεδάζει ιδιαίτερα και με την συμμετοχή του ως ηθοποιός της παράστασης στο ρόλο του Ιάσωνα, υπονομεύοντας συνεχώς τη θεατρική σύμβαση με σπαρταριστά αστεία και παρεμβάσεις. Το υπόλοιπο εξαίρετο καστ βρίσκεται σε μεγάλα ερμηνευτικά κέφια και το σύνολο που υποστηρίζεται μουσικά (και όχι μόνο) από το Γιάννη Μαθέ παρασύρει το θεατή σε αβίαστο γέλιο και ξεσπάσματα επευφημίας που μοιάζουν να εντάσσονται κι αυτά στη ροή της παράστασης.

Ξεκινώντας από το Νταμάρι των Βριλησσίων στις 13 Σεπτεμβρίου υπάρχουν ακόμη τέσσερις παραστάσεις συνολικά όπως παρακάτω: 

13 Σεπτεμβρίου, Βριλήσσια, Θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη"

18 Σεπτεμβρίου, Παπάγου, Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

19 Σεπτεμβρίου, Πειραιάς, Βεάκειο Θέατρο

21 Σεπτεμβρίου, Πετρούπολη, Θέατρο Πέτρας 

Για όποιον θεατρόφιλο δεν έχει δει ακόμη αυτή τη φοβερή βερσιόν της Μήδειας, οι παραπάνω  παραστάσεις είναι μοναδική ευκαιρία.  

Περισσότερα για το έργο και την παράσταση ΕΔΩ