26ο ΔΦΚ - Νύχτες Πρεμιέρας: Τα νέα μέτρα φέρνουν ανατροπές στην διοργάνωση

 

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από τις ανακοινώσεις της συνέντευξης τύπου για το 26ο ΔΦΚ, ήρθαν τα νέα έκτακτα κυβερνητικά μέτρα να ανατρέψουν τον προγραμματισμό του αγαπημένου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας. Δύο μόλις μέρες μετά την συνέντευξη τύπου, με την παρουσία εκπροσώπων του ΥΠΠΟ να εκφράζουν πανηγυρικά την υποστήριξη της Πολιτείας στη διοργάνωσή του και με τις τρεις κλειστές αίθουσες-ναυαρχίδες του Φεστιβάλ να τίθενται αναγκαστικά εκτός λειτουργίας, η διοργάνωση έμεινε μετέωρη ενώ είχε ήδη αρχίσει η προπώληση.

Η λύση για να διεξαχθεί το Φεστιβάλ στους φυσικούς του χώρους βρέθηκε και είναι…υπαίθρια: για πρώτη φορά στην Ιστορία τους οι Νύχτες Πρεμιέρας θα είναι 100% θερινές! Σε αντικατάσταση των κλειστών αιθουσών Ιντεάλ, Δαναός και Όπερα προστίθενται στα ΛΑΙΣ - Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Ριβιέρα, Στέλλα και Τριανόν και οι θερινοί Αίγλη Ζαππείου, Cine Αθηναία και Cine Άνεσις.

Οι άνθρωποι του Φεστιβάλ βρίσκονται ήδη σε πυρετώδεις διεργασίες για την ανασυγκρότηση του ωρολογίου προγράμματος που θα απλώνεται πλέον σε 7 θερινά σινεμά

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας επι-ΜΕΝΕΙ να είναι εδώ και θα πραγματοποιηθεί (βρέξει χιονίσει) από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2020.

Η διακοπείσα προπώληση των εισιτηρίων του Φεστιβάλ θα ξεκινήσει ξανά σύντομα ενώ το αντίτιμο όσων εισιτηρίων είχαν ήδη προπωληθεί θα επιστραφεί. Αναμένονται σύντομα αναλυτικές οδηγίες.

Διαρκής ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες, στα sites του www.aiff.gr και του www.cinemagazine.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFF, Instagram, Twitter.