Greenland – Greenland: Το Τελευταίο Καταφύγιο

 

Παραγωγή: Βρετανία/ΗΠΑ – 2020 

Διάρκεια: 119 λεπτά 

Είδος: Δραματική Περιπέτεια   

* * ½ 

Σκηνοθεσία: Ric Roman Waugh 

Πρωταγωνιστούν: Gerard Butler, Morena Baccarin, Roger Dale Floyd, Scott Glenn, Randal Gonzalez, Rick Pasqualone. 

Καθώς ένας κομήτης πλησιάζει επικίνδυνα τη Γη, ο αρχιτέκτονας Τζον Γκάριτι λαμβάνει ειδοποίηση από την Κυβέρνηση ότι έχει επιλεγεί αυτός και η οικογένειά του για διάσωση και διαμονή σε μυστικό καταφύγιο. Έντρομος ο Τζον παίρνει τη σύζυγό του Άλισον με την οποία βρίσκεται σε διάσταση και το μικρό τους γιο που πάσχει από διαβήτη και ξεκινούν το ταξίδι της διαφυγής καθώς η ώρα μηδέν για τον πλανήτη πλησιάζει και ο κόσμος όλος βρίσκεται σε κατάσταση χάους και πανικού. Στο ταξίδι αυτό θα συναντήσουν τις πιο απίθανες αντιξοότητες μπορεί να μηχανευτεί μυαλό σεναριογράφου, αντιμέτωποι με ανθρώπους και φύση.

Η νέα συνεργασία του Τζέραρντ Μπάτλερ με τον σκηνοθέτη του Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε θα ήθελε να είναι μια ταινία καταστροφής στα ίχνη των παλιών ταινιών καταστροφής που συνάντησαν τεράστια επιτυχία στη δεκαετία του 70. Είναι; Μάλλον όχι τελικά αν κρίνουμε από τη φτώχεια των ειδικών εφέ και την έμφαση στο δράμα επανένωσης μιας διαλυμένης οικογένειας μπροστά στον αφανισμό. Ένα γνήσιο οικογενειακό μελόδραμα λοιπόν με όλους τους πιθανούς σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς να πέφτουν στο κεφάλι του ηθικά παραστρατημένου ήρωά μας μέχρι να μπει ξανά στο δρόμο το σωστό και να γίνει φύλακας άγγελος και προστάτης της οικογένειας καθοδόν προς τον κυβερνητικής κατασκευής «παράδεισο» των χρήσιμων εκλεκτών.

Ο Ρικ Ρόμαν Γουό, παλιός και έμπειρος κασκαντέρ που πέρασε στη σκηνοθεσία, διευθύνει τη δράση με νεύρο, ένταση και σωστό ρυθμό και αυτή τη φορά βοηθάει και το σφιχτοδεμένο σενάριο του Κρις Σπέρλινγκ, γνωστού παλαιότερα για το κλειστοφοβικό Buried. Ο τέως φιλόδοξος ανερχόμενος Σκώτος ζεν πρεμιέ και τέως Λεονάιντας Τζέραρντ Μπάτλερ εξελίσσεται σε πρώιμο βετεράνο πρίγκηπα των b Movies, παραλλάσσοντας τη γοητευτική persona του από ρόλο σε ρόλο. Να σημειώσουμε επίσης και την στιβαρή παρουσία του 80χρονου πλέον βετεράνου Τζον Γκλεν στο ρόλο του ερημίτη πεθερού. Και έτερον ουδέν.   

Διανομή: Spentzos Films 

Στους κινηματογράφους από 17.09.20