Scoob! – Scooby-Doo!

 

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2020 

Διάρκεια: 93 λεπτά 

Είδος: Animation   

* * 

Σκηνοθεσία: Tony Servone 

Με τις φωνές των: Will Forte, Mark Wahlberg, Jason Isaacs, Gina Rodriguez, Zac Efron, Amanda Seyfried, Kiersey Clemons, Ken Jeong, Tracy Morgan. 

Όταν ένα αδέσποτο, αξιαγάπητο κουτάβι συνάντησε ένα μοναχικό αγόρι με το όνομα Σάγκι,  ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους επίδοξους, νεαρούς ντετέκτιβ Φρεντ, Βίλμα και  Δάφνη για να δημιουργήσουν τη φημισμένη Mystery Inc. Τώρα, μετά από εκατοντάδες εξιχνιάσεις μυστηρίων, ο Σκούμπι Ντου και η παρέα του έρχονται αντιμέτωποι με το μεγαλύτερο και πιο σκοτεινό μυστήριο της καριέρας τους: μία πλεκτάνη που ετοιμάζεται να εξαπολύσει στον κόσμο ένα επικίνδυνο σκύλο φάντασμα, τον διαβόητο Κέρβερο. Αυτός ο αγώνας δρόμου, για να αποφευχθεί το τέλος του κόσμου, οδηγεί στην απρόσμενη ανακάλυψη ότι ο Σκούμπι Ντου δεν είναι απλώς ένα αδέσποτο, αλλά ένας ήρωας με επικό πεπρωμένο.

Η πρώτη ταινία animation με τον δημοφιλή Scooby Doo και τη «μυστηριώδη» παρέα του έρχεται να κάνει μια νοσταλγική αναβάθμιση στο τηλεοπτικό σύμπαν των Hanna-Barbera, προσφέροντας μια επική κωμική περιπέτεια που πάει πίσω (αλλά πολύ πίσω) στην καταγωγή του σκυλίσιου ήρωά μας. Καθοδόν η παρέα έρχεται αντιμέτωπη με τον καταχθόνιο Ντικ Ντάσταρντλι και τον επίσης καταχθόνιο σκύλο του Μάτλι, που μεσουρανούσαν στις παιδικές τηλεοπτικές οθόνες των 70s & 80s.

Ο Σκούμπι Ντου είναι χαριτωμένος και αξιολάτρευτος, η παρέα του απρόβλεπτη και ολίγον αντισυμβατική, οι περιπέτειές τους είναι θεαματικές και πατάνε γερά στην παιδική φαντασία αλλά πέρα από ένα ηλικιακό target group το ενδιαφέρον χάνεται. Σ αυτή την πλούσια  κινηματογραφική μεταφορά που είχε την ατυχία να συμπέσει με την εποχή της πανδημίας και να καταλήξει στις ΗΠΑ (τι ειρωνεία) στο internet, όλα λειτουργούν ομαλά και προβλέψιμα by the numbers μέχρι το «αρχαιοπρεπές» ελληνικού ενδιαφέροντος φινάλε. Βέβαια η μεγάλη οθόνη μεγεθύνει και την προβλεψιμότητα και την ισχυρή δόση κιτς του όλου concept ωστόσο για τα παιδιά που θα διασκεδάσουν αφάνταστα, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Οι γονείς πάλι μια νοσταλγία μπορεί να την νιώσουν. Hey Mutley, do Something!   

Διανομή: Tanweer 

Στις αίθουσες από 17.09.20 

 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗΣ 

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Χρήστος Θάνος, Σοφία Καψαμπέλη, Γιάννης Στεφόπουλος, Σταύρος Σιούλης, Μελίνα Κατσακούλη, Υρώ Μιχαλάκου, Αλεξάνδρα Λέρτα, Θοδωρής Σμέρος, Παύλος Πιέρρος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Σωτήρης Δουβρής, Βασίλης Τουρκομένης, Μαρία Ζερβού, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Βασίλης Μήλιος 

Η μεταγλώττιση έγινε στα Tanweer Studios.