26ο ΔΦΚ - Νύχτες Πρεμιέρας: Σε θερινές αίθουσες με νέο ωρολόγιο πρόγραμμα

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί στους φυσικούς του χώρους και είναι έτοιμο για την πρώτη διεξαγωγή του σε ΘΕΡΙΝΑ ΣΙΝΕΜΑ! Πλήρως προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, το φετινό Φεστιβάλ φιλοξενεί αποκλειστικά θερινές αίθουσες στο πρόγραμμά του, καθώς και ένα μέρος των ταινιών του σε ψηφιακή πλατφόρμα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των διοργανωτών:

«Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας ήταν, είναι και θα παραμείνει ένθερμος υπερασπιστής εκείνης της κινηματογραφικής εμπειρίας που βιώνεται συλλογικά και στον φυσικό της χώρο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την αίθουσα και τη μεγάλη οθόνη. Πιστοί στην φιλοσοφία αυτή και σεβόμενοι πάντα τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές διεξαγωγής, όπως ορίζονται από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και με απαράβατο γνώμονα την ασφάλεια του κοινού και των θεατών μας, ευχόμαστε καλό Φεστιβάλ και ασφαλείς προβολές.

Η ομάδα του Φεστιβάλ εργάστηκε πυρετωδώς για την προετοιμασία του νέου ωρολογίου, το οποίο μοιραζόμαστε στη συνέχεια μαζί σας. Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα θα εκτυπωθεί και σύντομα θα μπορείτε να το προμηθευτείτε από τις αίθουσες του Φεστιβάλ.

Το 26ο Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας συνολικά 138 ταινίες απ' όλο τον κόσμο, τρία διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ, ελληνικές πρεμιέρες, επιλογές από το φετινό (ακυρωμένο) Φεστιβάλ Καννών και ελληνικές ταινίες μικρού μήκους. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την Πολιτική Επιστροφής Εισιτηρίων και τη νέα προπώληση ΕΔΩ.

Η πραγματοποίηση της διοργάνωσης σε αίθουσες θα καταστήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ένα από τα πρώτα και λίγα Φεστιβάλ στον κόσμο που θα υλοποιηθούν στο φυσικό τους χώρο.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός για τις 26ες Νύχτες Πρεμιέρας περιλαμβάνει προβολές σε 8 θερινές κινηματογραφικές αίθουσες με την περιορισμένη πληρότητα που ορίζει ο νόμος και με πιο αραιά slots ώστε να υπάρχει ικανή χρονική απόσταση από τη μία προβολή στην επόμενη, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής προσέλευση του κοινού, τηρώντας τις αποστάσεις, και να απολυμαίνονται οι αίθουσες πριν και μετά από κάθε προβολή. Για την ιδιαίτερη φετινή διοργάνωση, οι προβολές μας θα πραγματοποιηθούν στους θερινούς κινηματογράφους ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ, CINE ΑΝΕΣΙΣ, CINE ΑΘΗΝΑΙΑ, ΡΙΒΙΕΡΑ, ΤΡΙΑΝΟΝ, ΛΑΪΣ - ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΤΕΛΛΑ και ΑΡΤΕΜΙΣ.

Ταυτόχρονα, και συμπληρωματικά με τις προβολές στις αίθουσες, το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ήδη προβλέψει για τους θεατές (ευπαθείς ομάδες, άτομα που φροντίζουν ασθενείς ή λόγω επαγγέλματος έρχονται σε επαφή με ασθενείς κ.ά.) οι οποίοι δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να παραστούν στις προβολές, παραχωρώντας ένα μέρος του προγράμματός του να προβληθεί και ψηφιακά, σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα www.online.aiff.gr η οποία θα εξασφαλίζει συγκεκριμένο αριθμό geo-blocked προβολών, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υψηλού επιπέδου ψηφιακής διάδρασης κατά τα πρότυπα επιτυχημένων παραδειγμάτων μεγάλων διεθνών Φεστιβάλ.

Στην περίπτωση που οι συνθήκες της πανδημίας το επιβάλλουν, η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει στο Φεστιβάλ την ασφάλεια να διεξαχθεί εξ’ ολοκλήρου ψηφιακά, διατηρώντας τον πλούτο των παράλληλων δράσεων της διοργάνωσης, όπως masterclass, συζητήσεις, εισαγωγή από σκηνοθέτες και Q&A αλλά και ευρεία διάδραση με το κοινό, προσαρμοσμένες στο διαδικτυακό περιβάλλον.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, το 26ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ δεν ξεχνά όσους βρίσκονται σε ανάγκη: με τη δική σας συμβολή, και σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ στηρίζει την πρόσβαση συνανθρώπων μας που δεν έχουν πρόσβαση στο πολύτιμο αγαθό της υγείας. Κατά την αγορά του εισιτηρίου σας, μέσω του viva.gr, μπορείτε να συνεισφέρετε με όποιο ποσό επιθυμείτε, που ξεκινά από τα 0,50€!  Μια ΜΙΚΡΗ συνεισφορά, μπορεί να δώσει ΜΕΓΑΛΗ ανακούφιση!»

To ΝΕΟ ωρολόγιο πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας μπορείτε να βρείτε εδώ: www.aiff.gr

Διαρκής ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες, στα sites του www.aiff.gr και του www.cinemagazine.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFF, Instagram, Twitter.