The Peanut Butter Falcon – Το Γεράκι του Φυστικοβούτυρου

 

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2019 

Διάρκεια: 97 λεπτά 

Είδος: Περιπέτεια 

* * * 

Σκηνοθεσία: Tyler Nilson, Michael Schwartz 

Πρωταγωνιστούν: Zack Gottsagen, Shia LaBeouf, Dakota Johnson, John Hawkes, Bruce Dern, Thomas Haden Church, Rob Thomas, Jon Bernthal, Tim Zajaros, Yelawolf. 

O Zak, ένας νεαρός με σύνδρομο Down που ζει αναγκαστικά σε ένα γηροκομείο αφού είναι ολομόναχος στον κόσμο, ονειρεύεται μια καριέρα παλαιστή. Για να πραγματοποιήσει το όνειρό του, δραπετεύει από το ίδρυμα για να πάει να συναντήσει το ίνδαλμά του στη Φλόριντα. Στο δρόμο του συναντά τυχαία τον Tyler, ένα ψαρά που έχει χάσει τον αδελφό του σε ατύχημα και τώρα βρίσκεται καταδιωγμένος από εκείνους που έκλεβε την ψαριά τους. Ό ένας με όνειρα και αισιοδοξία, ό άλλος χωρίς σκοπό και προορισμό, άφραγκος και απελπισμένος, ενώνουν τους δρόμους τους και τις τύχες τους. Στο κατόπι τους, εκτός από τους διώκτες του Tyler βρίσκεται και η όμορφη Eleanor που ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τον Zak. Ένα ταξίδι που θα καθορίσει τις ζωές τους ανοίγεται μπροστά τους.

Το φάντασμα του Χοκ Φιν μοιάζει να συνοδεύει ευτυχισμένο τους ήρωες αυτής της γλυκιάς περιπέτειας στην αναζήτηση ενός ολότελα δικού τους American dream, βουτηγμένου στους βάλτους και τα ρηχά νερά των νοτιοανατολικών πολιτειών, εκεί που είναι ακόμη ζωντανό το πνεύμα του Mark Twain. Η μεγάλη ανατροπή φυσικά είναι ότι ο βασικός ήρωάς μας πάσχει από σύνδρομο Down. Ένα σύνδρομο που μετατρέπεται σε ατού στα χέρια του χαρισματικού πρωταγωνιστή Ζακ Γκότινγκεν που αλωνίζει με χαρακτηριστική cool διάθεση τα πιο επικίνδυνα κατατόπια των πίσω επαρχιακών δρόμων για να καταφέρει να κάνει το όνειρο αλήθεια. Στην πορεία ανακαλύπτει τη φιλία, την ομορφιά της φύσης, τη χαρά της περιπλάνησης και το μεγαλείο της ζωής, φωτίζοντας με την αύρα του τον παραιτημένο από τη χαρά συνοδοιπόρο του. Εξίσου καλός ο πάντα απρόβλεπτος (στην καριέρα και στη ζωή) Σάια ΛαΜπέφ μοιάζει να απολαμβάνει απόλυτα το ρόλο του ενώ η πανέμορφη και ερμηνευτικά άψογη Ντακότα Τζόνσον προσθέτει ένα ακόμη αξιόλογο ρόλο στο ρεζουμέ της.

Καλοκουρδισμένο, εμπνευσμένο και ατμοσφαιρικό, το ντεμπούτο του σκηνοθετικού διδύμου Νίλσον και Σβαρτς συνάντησε την καθολική αποδοχή του αμερικάνικου κοινού και εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο indie hit του περσινού καλοκαιριού στις ΗΠΑ. Μια περιπετειώδης διαδρομή ποτισμένη με έναν γνήσιο ενθουσιασμό που άξιζε τον κόπο και την αποδοχή. 

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στους κινηματογράφους από 08.10.20