The Secrets We Keep – Το Μυστικό μας

 

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2020 

Διάρκεια: 97 λεπτά 

Είδος: Δραματικό Θρίλερ 

* * 

Σκηνοθεσία: Yuval Adler 

Πρωταγωνιστούν: Noomi Rapace, Joel Kinnaman, Chris Messina, Jackson Dean Vincent, Amy Seimetz, Madison Paige Jones, Jeff Pope, David Maldonado. 

Σε μια μικρή πόλη των ΗΠΑ το 1959 ζει η Μάγια με το γιατρό σύζυγό της. Πίσω από την εικόνα της δυναμικής Αμερικανίδας συζύγου, η Μάγια κρύβει το τραυματικό παρελθόν της ως Ρομά επιζήσασα του Ολοκαυτώματος. Όταν όμως αναγνωρίζει στο πρόσωπο ενός εργάτη του τοπικού διυλιστηρίου τον Ναζί βασανιστή της, θα βρεθεί ξανά μπροστά στον εφιάλτη που έζησε στα χέρια των κατακτητών. Η αντίδραση της θα είναι σοκαριστική…

Πριν από αρκετά χρόνια ο Ρόμαν Πολάνσκι σκηνοθέτησε την Σιγκούρνι Γουίβερ στο Ο Θάνατος και η Κόρη, ως επιζήσασα μιας Λατινοαμερικάνικης δικτατορίας που αποφασίζει να εκδικηθεί τον βασανιστή της τον οποίο συναντά ξανά τυχαία μετά από χρόνια. Αν και η διάσημη Σουηδέζα σταρ Νούμι Ραπάς έχει αποδείξει στο παρελθόν τις ερμηνευτικές της ικανότητες, ο Ισραηλινός σκηνοθέτης Γιουβάλ Άντλερ έχει διαφορετικά πράγματα στο μυαλό του και οι ομοιότητες με το φιλμ του Πολάνσκι σταματούν στο περίγραμμα της υπόθεσης. Το φιλμ του Άντλερ επιχειρεί να συνδυάσει τη θεματική ταινιών με ψυχικά τραυματισμένους από τον πόλεμο χαρακτήρες με την αισθητική και τις συμβάσεις σαδιστικών και βίαιων b-movies εκδίκησης αλλά το «θολό» σενάριο δεν τον βοηθάει καθόλου. Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στο βαθμό επίδρασης τραυμάτων του παρελθόντος τόσο σε θύματα όσο και σε θύτες, περιορίζεται σε ένα αιματηρό παιγνίδι γάτας με ποντίκι χωρίς να μπορεί να διατηρήσει το σασπένς και να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή, καταφεύγοντας τελικά σε ένα σοκαριστικό για κάποιους φινάλε που επιχειρεί να «εξηγήσει» τις αισθητικές επιλογές του. Το καστ παραμένει γενικά σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, η ταινία όμως- που δεν στερείται ενδιαφέροντος στον καλλιτεχνικό τομέα-πάσχει σεναριακά και χάνει την ευκαιρία για κάτι δυνατό και ουσιαστικό. 

Διανομή: Odeon 

Στους κινηματογράφους από 22.10.20