61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Ένα «Πρόστιμο» που πληρώνεις με ενθουσιασμό

 

Ατμόσφαιρα, νέο-νουάρ στιλ, σαρκαστικό χιούμορ και low budget που δεν του φαίνεται καθόλου χαρακτηρίζουν τη δεύτερη και καλύτερη ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη που έκανε sold out χθες στο online Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Με επιρροές από τον αείμνηστο Νίκο Τριανταφυλλίδη (στον οποίο και είναι αφιερωμένο) και τον Γιάννη Οικονομίδη (ο οποίος κάνει μια ψαρωτική guest εμφάνιση στην αρχή του), το Πρόστιμο διαθέτει μια πινακοθήκη περιθωριακών μικροκακοποιών που θα έκανε τον Γκάι Ρίτσι και τον Μάθιου Βον να σκάσουν από ζήλεια, ένα πολλά υποσχόμενο νεαρό πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Ευαγγελινό που καταφέρνει να συμπαρασύρει το θεατή σαν βαποράκι που αγωνίζεται να ξεφύγει από το συνοικιακό μικροσύμπαν μιας γραφικής μιζέριας κι έναν σαρωτικό bad guy στο πρόσωπο (και το σώμα) του καταπληκτικού Στάθη Σταμουλακάτου που ερμηνεύει τον Πέτρο, μπράβο της νύχτας που δεν θα ήθελες να στρέψει το βλέμμα του επάνω σου.

Εμπνευσμένες ατάκες, σκηνές ανθολογίας και εκπληκτική φωτογραφία από το Γιάννη Σίμο συνθέτουν μια ταινία που θα ενθουσιάσει το πλατύ κοινό όταν με το καλό ανοίξουν τα σινεμά και προβληθεί στο εμπορικό κύκλωμα. Να μην παραλείψουμε ανάμεσα στις σκηνές ανθολογίας την εμφάνιση του Βασίλη Μπισμπίκη που «βάζει στη θέση του» τον Bad Guy σε μια «μονομαχία» έξω από σκυλάδικο. Χαλάλι να πληρώσεις ένα τόσο απολαυστικό Πρόστιμο! 

Πρόστιμο, Ελλάδα 2020, 101’, Σκηνοθεσία Φωκίων Μπόγρης

Παίζουν: Βαγγέλης Ευαγγελινός, Στάθης Σταμουλακάτος, Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης Αναστασίου, Φένια Αποστόλου, Βαγγέλης Μουρίκης, Φίλιππος Λούβαρης κ.α.