Βίαιη Εποχή: Δωρεάν προβολή online από το Ινστιτούτο Θερβάντες

 

Αυτή την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, από τις εννιά το βράδι και για ένα 48ωρο, θα είναι διαθέσιμη για προβολή δωρεάν στο κανάλι του Ινστιτούτου Θερβάντες στο VIMEO η ταινία του Anxos Fazáns «Βίαιη Εποχή» (A Estacion Violenta).

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη ΕΔΩ

Η ΤΑΙΝΙΑ

Η ζωή δεν είναι ακίνδυνη. Μπορεί να είναι εξαντλητική και απογοητευτική. Ο Μανουέλ θα ήθελε να είναι συγγραφέας αλλά αντ’ αυτού ζει παγιδευμένος στη ρουτίνα του, ανίκανος να αντιμετωπίσει τα συναισθήματα του. Το καλοκαίρι και η απροσδόκητη επανένωση με τους καλύτερους φίλους της νιότης του θα πυροδοτήσει όλες τις εντάσεις του. Κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Μανουέλ Χαμπόις.

Σκηνοθέτης: Anxos Fazáns

Ισπανία-2018, 69 min

Γλώσσα: Gallego (Γαλικίας)

Υπότιτλοι: Ελληνικά

Κατάλληλο από 16 ετών 

Ο Κύκλος Nuevas Cinefilias en Linea

Αυτός ο κύκλος είναι ένα δείγμα ανεξάρτητου κινηματογράφου σε συνδιοργάνωση με το Φεστιβάλ της Σεβίλλης και σε συνεργασία με την Ισπανική Πρεσβεία, την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας FeCha.

Ο “άλλος Ισπανικός κινηματογράφος” ήταν ο τίτλος που δόθηκε σε ένα τμήμα της κινηματογραφικής παραγωγής της γενιάς των αρχών του αιώνα. Είναι αποτέλεσμα της ψηφιακής επανάστασης αλλά και της δυνατότητας διερεύνησης νέων αφηγηματικών μοντέλων που απευθύνονται στους σύγχρονους θεατές, η συνείδηση των οποίων έχει ήδη αφομοιώσει τον μεταμοντερνισμό. Η ποιότητα και η αντιπροσωπευτικότητα πολλών από αυτά τα έργα έχει εκδηλωθεί με τη συμμετοχή τους σε φεστιβάλ και με τη δημιουργία μιας νέας κινηματογραφικής κουλτούρας που έχει αναδιαμορφώσει την σινεφιλία. Το πρόγραμμα αυτό θέλει να κάνει γνωστή στο ελληνικό κοινό αυτή τη νέα πτυχή της πιο ανεξάρτητης και δημιουργικής κινηματογραφικής παραγωγής της Ισπανίας.

Ο κύκλος θα ολοκληρωθεί το επόμενο weekend 27-29/11/20 με την ταινία Ιντρίσα, το χρονικό ενός συνηθισμένου θανάτου, παραγωγής 2019.