Retro Boy: Νέο άλμπουμ για τον Τάσο Πέτσα

 

Η χρονιά της καραντίνας τελικά αποδείχθηκε πολύ παραγωγική για τον μελαγχολικό πρίγκηπα των ηλεκτρονικών ρυθμών. Μετά από 16 επιτυχημένα digital singles και ένα άλμπουμ που του έφερε διεθνή αναγνώριση το 2019, ο Τάσος Πέτσας ή Tasos P. κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ του από την FM Records, με τον τίτλο του οποίου αυτοσυστήνεται ως Retro Boy !

Μια καριέρα που απογειώθηκε σε διεθνή επίπεδα μέσα σε μια 5ετία με ηλεκτρονικές κυκλοφορίες, διεθνείς συνεργασίες και βραβεία έρχεται να εμπλουτισθεί με ένα ηλεκτρονικό μελαγχολικό τραγούδι-έκπληξη που έγραψε ο δημιουργός με τίτλο «Πες μου τί σημαίνει αγάπη» όπου για πρώτη φορά ακούγονται ελληνικά φωνητικά από τον ίδιο. Τους στίχους του τραγουδιού έγραψε ο Τιμόθεος Πουλιτσίνος ενώ τη μίξη  του επιμελήθηκε ο μουσικός Παύλος Λιάγκας (Paul Bion).

Στο άλμπουμ «Retro Boy» ο δημιουργός εμπνέεται από τις δεκαετίες ΄80 και ΄90  και μας παρουσιάζει 10 ξεχωριστές συνθέσεις σε ηλεκτρονικό, pop & soul ύφος. Μεταξύ αυτών περιέχονται τα ήδη γνωστά,  Isolated και Humane (Peace & Love) με τη Γαλλίδα NyAina στα φωνητικά, που κυκλοφόρησαν σαν singles μέσα στη φετινή χρονιά και κατάφεραν να μπουν στο γενικό (ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο) μουσικό top-30 chart της Ελλάδας σε πωλήσεις και streaming υπηρεσίες.

Οι υπόλοιπες συνθέσεις του άλμπουμ «Retropolis», «SoulFunky» και «DiscoGroovin’»  μας μεταφέρουν σε μια retro νοσταλγική ατμόσφαιρα, ενώ τα «Want U», «ElectroPop» και «Back In Time» έχουν έντονες επιρροές από την ηλεκτρονική μουσική της δεκαετίας του ‘80.  

Να θυμίσουμε ότι πριν από έναν ακριβώς χρόνο είχε κυκλοφορήσει πάλι από την FM Records τη συλλογή «The Libra Sessions», ένα άλμπουμ που βραβεύτηκε φέτος στην Αμερική με το Ασημένιο Μετάλλιο/Outstanding Achievement στα Global Music Awards.

Τέλος, το άλμπουμ εκτός από την ψηφιακή του κυκλοφορία σε όλα τα online καταστήματα, θα κυκλοφορήσει και σε συλλεκτικό Limited Edition Vinyl CD που θα συνοδεύεται από ένα όμορφο animated neon light artwork.  

Να επαναλάβουμε τέλος ότι ο Τάσος έχει ακολουθήσει μουσικές σπουδές synthesizer και μαθήματα φωνητικής ενώ παράλληλα αποφοίτησε από την Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η μουσική πορεία του ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια ως δημιουργού instrumental μουσικής, κάνοντας αισθητή την παρουσία του, τόσο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Ακούστε εδώ το Πες μου το σημαίνει αγάπη

Για Streaming και Download: ΕΔΩ

Περισσότερα στα παρακάτω link της FM RECORDS:

http://bit.ly/FMRecordsFacebook

▶Official Website: http://fmrecords.net

▶Twitter: http://bit.ly/FMRecordsTwitter

▶Google+: http://bit.ly/FMRecordsGooglePlus

▶Instagram: https://bit.ly/2MsE146 #fmrecords#TasosP#RetroBoy