Δεκέμβριος στο CINOBO: ο Ken Loach και το νέο σινεμά αλληλεγγύης

Ο σπουδαίος Ken Loach

O Δεκέμβριος στο Cinobo με μια ματιά

Κεν Λόουτς, Τζέιμς Μπόλντουιν, Χάιρο Μπουσταμάντε, Ντόνι Ντάρκο, μια επίκαιρη συλλογή αφιερωμένη στο σύγχρονο σινεμά αλληλεγγύης και οι πιο δημοφιλείς ταινίες όπως τις επέλεξαν οι συνδρομητές στον πρώτο χρόνο ζωής του Cinobo.

Cinobo Πρεμιέρες

8/12/20: H Ζωή και οι Ταινίες του Κεν Λόουτς (Versus: The Life and Films of Ken Loach) της Λουίζ Οσμόντ.

Η ζωή, το έργο και η πολιτική του Κεν Λόουτς, σκηνοθέτη από τους πιο διάσημους και πολυσυζητημένους της Βρετανίας. Ένα must see ντοκιμαντέρ για τους θαυμαστές του.

 

15/12/20: Δονήσεις (Tremors) του Χάιρο Μπουσταμάντε

Εντυπωσιακό ξεσκέπασμα των μηχανισμών μιας συντηρητικής κοινωνίας και μελέτη για το πώς αυτή ορίζει την «αμαρτία» από τον ανερχόμενο Χάιρο Μπουσταμάντε από τη Γουατεμάλα.

22/12/20: Το Λουκανόσκυλο (Wiener-Dog) του Τοντ Σόλοντζ

Ο Τοντ Σόλοντζ, δημιουργός-κεφάλαιο για το ανεξάρτητο σινεμά των ’90s, εμπνέεται από το “Au Hasard Balthazar” και ενώνει ένα εντυπωσιακό καστ σε μια υπαρξιακή κωμωδία.

Cinobo Συλλογές

8/12/20: ΜΑΖΙ: Το νέο σινεμά αλληλεγγύης

Στο τέλος μιας χρονιάς όπου κυριαρχεί ο φόβος για το μέλλον και η ανασφάλεια για την απώλεια κεκτημένων δικαιωμάτων, με επίκεντρο την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Η Ζωή και οι Ταινίες του Κεν Λόουτς» το Cinobo παρουσιάζει μια επιλογή από ταινίες γύρω από ιστορικές κατακτήσεις στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και προφίλ μικρών νικητών της καθημερινότητας ο αγώνας των οποίων γίνεται παράδειγμα για τα χρόνια που έρχονται.

21/12/20: Top-20 2020

Το Cinobo ξεκίνησε την πορεία του τον φετινό Μάρτιο, προτείνοντας σε μια τόσο αναπάντεχη χρονιά ένα σινεμά διαφορετικό, διαλεγμένο μέσα από τα καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, που αγαπήθηκε αμέσως από τους συνδρομητές του. Ποιες ταινίες όμως αγάπησε περισσότερο το κοινό του; Στο τέλος του 2020 το Cinobo παρουσιάζει τις 20 ταινίες με τις περισσότερες προβολές μέσα από τη συλλογή του.

New in Cinobo

1/12/20: Δεν Είμαι ο Νέγρος Σου (I Am Not Your Negro ) του Ραούλ Πεκ

Ο λόγος του Τζέιμς Μπόλντουιν σε ένα ντοκιμαντέρ που έφτασε στα Όσκαρ και φωτίζει τις αιτίες φυλετικών διακρίσεων σε μια χώρα καταδικασμένη να επαναλαμβάνει τα λάθη της. (Επέτειος θανάτου του Τζέιμς Μπόλντουιν)

3/12/20: Τυραννόσαυρος (Tyrannosaur) του Πάντι Κόνσινταϊν

Η Ολίβια Κόλμαν πριν την "Ευνοούμενη" του Λάνθιμου και το Όσκαρ σε ένα καθηλωτικό δράμα με βραβεία στο Σάντανς, τα BAFTA και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

4/12/20: Παράνομες Ζωές (Trespass Against Us) του Άνταμ Σμιθ

Μια οικογένεια εγκληματιών στο περιθώριο της κοινωνίας, που υπηρετείται άψογα από το ερμηνευτικό ντουέτο των Μάικλ Φασμπέντερ και Μπρένταν Γκλίσον.

7/12/20: Pride του Μάθιου Γουόρκας

Εξαιρετική περίπτωση απενοχοποιημένα ψυχαγωγικού σινεμά που παράλληλα είναι και πολιτικό αναδεικνύοντας ζητήματα αλληλεγγύης και ακτιβισμού.

9/12/20: Γυναίκες με τα Όλα Tους (The Divine Order) της Πέτρα Μπιοντίνα Βόλπε

Σε ένα χωριό της Ελβετίας η ψήφος στις γυναίκες ακόμα δεν είναι κατοχυρωμένη το 1971 αλλά μια νοικοκυρά θα τα αλλάξει όλα. Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Tribeca.

10/12/20: Η Σιωπηλή Επανάσταση (The Silent Revolution) του Λαρς Κράουμε

Πνευματική συνέχεια στην Υπόθεση Φριτς Μπάουερ, με τον σκηνοθέτη Λαρς Κράουμε να παρακολουθεί μια αληθινή ιστορία καταπάτησης δικαιωμάτων από διαφορετική ιδεολογική αρχή.

Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

11/12/20: Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο (The Snows of Kilimanjaro) του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν

Ο Ρομπέρ Γκεντιγκιάν καταθέτει την πιο ειλικρινή και ολοκληρωμένη ταινία του, μια ωδή στην καθημερινότητα και τα διλήμματα των ηρώων του.

12/12/20: Mudbound: Δάκρυα στον Μισισιπή (Mudbound) της Ντι Ρις

Η Αφροαμερικανίδα Ντι Ρις χτίζει με δραματουργική δύναμη ένα πολυφωνικό μωσαϊκό για τον αμερικανικό Νότο που δεν μπορεί να αποτινάξει το ρατσιστικό παρελθόν του.

13/12/20: Καλάβρυτα: Άνθρωποι και Σκιές του Ηλία Γιαννακάκη

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Ηλία Γιαννακάκη υποκλίνεται στους ανθρώπους που έζησαν τη σφαγή των Καλαβρύτων και έχουν απαγορεύσει στον εαυτό τους τη λήθη.

14/12/20: Αττίλα Μαρσέλ, ο Πιανίστας (Attila Marcel) του Σιλβέν Σομέ

Ο δημιουργός θαυμάσιων ταινιών κινουμένων σχεδίων ("Το Τρίο της Μπελβίλ"; "Ο Θαυματοποιός") κάνει το πέρασμα στο live-action σε μια υπέροχη ιστορία όψιμης ενηλικίωσης.

17/12/20: Ένας Πύργος στην Ιταλία (A Castle in Italy) της Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι

Η Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι περνά πίσω από την κάμερα και αναπλάθει καλλιτεχνικά τη δική της ζωή σε ένα συγκινητικό και πολυπρόσωπο οικογενειακό δράμα χαρακτήρων.

ΕΝΑΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

18/12/20: Το Μόνο Αγόρι στη Νέα Υόρκη (The Only Living Boy in New York) του Μαρκ Γουέμπ

Με εκλεκτικά δάνεια από λογοτεχνικούς και κινηματογραφικούς ήρωες και γνωστό καστ για indie ταινία, μια ιστορία ενηλικίωσης του Μαρκ Γουέμπ ("500 Μέρες με τη Σάμερ").

24/12/20: Η Επιστροφή του Μπεν (Ben Is Back) του Πίτερ Χέτζες

Η Τζούλια Ρόμπερτς κι ο Λούκας Χέτζες (“Manchester by the Sea”, “Lady Bird”) παραδίδουν ένα ντουέτο συγκλονιστικών ερμηνειών σε ένα καθηλωτικό οικογενειακό δράμα 

24/12/20: Donnie Darko του Ρίτσαρντ Κέλι

Το καλτ αριστούργημα που σημάδεψε μια γενιά σινεφίλ και σύστησε στο κοινό τον Τζέικ Τζίλενχαλ. Ένα εφιαλτικό παραμύθι γεμάτο φιλοσοφικές και επιστημονικές παραπομπές.

24/12/20: Η Ντιλιλί στο Παρίσι (Dilili in Paris) του Μισέλ Οσελό

Μια ξενάγηση στον γαλλικό πολιτισμό των αρχών του προηγούμενου αιώνα σε ένα πανέμορφο animation από τον σπουδαίο Μισέλ Οσελό. Ιδανικό για μικρούς και μεγάλους.

24/12/20: Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι (God Loves Caviar)

H ζωή ενός παράξενου και εμβληματικού Έλληνα που ενέπνευσε τον Γιάννη Σμαραγδή για μία από τις μεγαλύτερες εγχώριες εμπορικές επιτυχίες της περασμένης δεκαετίας.

29/12/20: Βασιλιάς σε Μια Κόλαση (King of Devil's Island) του Μάριους Χολστ

Ο σκηνοθέτης του "Δεσμά Αίματος" σε μια συγκλονιστική περιπέτεια επιβίωσης βασισμένη σε αληθινό γεγονός με πρωταγωνιστή τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ.

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΑΣΗ

30/12/20: Ο Κλέψας του Κλέψαντος (Big Deal on Madonna Street) του Μάριο Μονιτσέλι

Ο ιταλικός νεορεαλισμός συναντά το φιλμ νουάρ σε μια εμβληματική κωμωδία από τον Μάριο Μονιτσέλι, με πρωταγωνιστές τους Βιτόριο Γκάσμαν και Μαρτσέλο Μαστρογιάννι.

30/12/20: Η Εγκληματική Ζωή του Αρτσιμπάλντο Ντε Λα Κρούζ (The Criminal Life of Archibaldo de la Cruz) του Λουίς Μπουνιουέλ

Σε μια από τις κορυφαίες στιγμές της φιλμογραφίας του, ο Λουίς Μπουνιουέλ αφηγείται την αριστουργηματική ζωή του Αρτσιμπάλδο ντε λα Κρουζ.

31/12/20: The Farewell Party των Ταλ Γκράνιτ, Σάρον Μέιμον

Ένα πάρτι διαφορετικό, όπου τα μέλη ενός γηροκομείου κάνουν δώρο στον ταλαιπωρημένο φίλο τους ένα μηχάνημα ευθανασίας. Μια ξεχωριστή κομεντί από το Ισραήλ.

 

Δείτε εδώ το video για τις ταινίες του Δεκεμβρίου στο Cinobo: 

Περισσότερα για το CINOBO ΕΔΩ

Visit:

https://cinobo.com/

Follow:

https://www.instagram.com/cinobo/

https://www.facebook.com/CinoboGR

https://twitter.com/CinoboGR

https://www.youtube.com/channel/UCmIJXiCjpNh4HgPSUIGeX1Q/featured

Apps:

App store: https://apple.co/2WbBa5d

Play store: http://bit.ly/3aKM2dY