Θέατρο Τέχνης: Πρωτοχρονιά στο διαδίκτυο με αξιόλογες προτάσεις

 

Μέχρι τις 7/1/2021, 24 ώρες το 24ωρο, συνδεθείτε με το theatro-technis.gr και το “Θέατρο Τέχνης και στο σπίτι” και : 

  • Δείτε την web παράσταση “Πυραμίδες” του Ανδρέα Φλουράκη, σε κινηματογραφική σκηνοθεσία-κινηματογράφηση Διαμαντή Καραναστάση με τους:  (αλφαβητικά):    Ντάνη Γιαννακοπούλου, Διαμαντή Καραναστάση, Λένα Κιτσοπούλου, Ιωάννα Μαυρέα, Μανώλη Μαυροματάκη, Φαίη Ξυλά, Δημήτρη Πασσά, Μιχάλη Σαράντη, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νίκο Χατζόπουλο. 

Οι ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ του Ανδρέα Φλουράκη, σε κινηματογραφική σκηνοθεσία Διαμαντή Καραναστάση, είναι η πρώτη ελληνική, αμιγώς ψηφιακή παράσταση που δημιουργήθηκε εξαρχής για να παρουσιαστεί ψηφιακά και όχι στη θεατρική σκηνή.

Πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική ιδέα-πρόταση του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, που γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη δημιουργίας πρωτότυπου υλικού για το διαδίκτυο. Μια πρόταση όπου πρωταγωνιστεί ο θεατρικός λόγος, αλλά δεν είναι θεατρική παράσταση, καθώς θέατρο δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη δια ζώσης συνύπαρξη ηθοποιών και κοινού. Μια πρόταση που έχει έντονα στοιχεία κινηματογράφου αλλά δεν είναι κινηματογραφική ταινία, καθώς θέτει στο κέντρο της τη θεατρική πράξη ενώ απευθύνεται αποκλειστικά στο διαδικτυακό κοινό.  

Η web παράσταση δεν έρχεται να υποκαταστήσει σε καμία περίπτωση τη θεατρική πράξη: έρχεται να προτείνει έναν εναλλακτικό τρόπο καλλιτεχνικής δημιουργίας που απευθύνεται σε ένα ακόμα ευρύτερο κοινό. 

Είδαμε τις ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ και θεωρούμε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μείξη τεχνών που υπηρετείται ιδανικά από τους ερμηνευτές, με θεματική που αγγίζει με χιούμορ στα όρια του παραλόγου το σύγχρονο ψυχικό τοπίο, όπως έχει διαμορφωθεί στις συνθήκες της πανδημίας. Είνια μια πολυεπίδεδη δημιουργία που αξίζει την ευρύτερη προσοχή του κοινού.

 

  • Ακούστε την audio παράσταση "Αυτοί που κοιτούν” σε κείμενο-σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου και ραδιοσκηνοθεσία-ηχητική επεξεργασία: Πάρη Μαντόπουλου, με τους (με τη σειρά που ακούγονται) Θανάση Δόβρη, Μιχάλη Πανάδη, Σωτήρη Τσακομίδη, Νίκο Στεργιώτη, Πάρη Μαντόπουλο. 

«Αυτοί που κοιτούν. Αυτοί που μας προσέχουν. Έχουν τα μάτια ορθάνοιχτα προς κάθε κατεύθυνση και δεν αφήνουν κανέναν να εισβάλει. Κανέναν να εισχωρήσει. Ένας πύργος στημένος στην μέση του πουθενά και δυο άντρες, «οι παρατηρητές» κάνουν το καθήκον τους φροντίζοντας για το καλό της πατρίδας. Για το καλό του έθνους αναχαιτίζουν τον εισβολέα. Ένοπλο ή άοπλο. Σημαδεύουν και σκοτώνουν, ποτέ δεν τραυματίζουν. Υπολογίζουν τις μερίδες του φαγητού, τις μερίδες του νερού, κοιμούνται σε βάρδιες, λένε ιστορίες, τσακώνονται, σκοτώνονται, συνυπάρχουν. Μέχρι την νύχτα που ένας τρίτος εισβάλει. Ένας εχθρός...»

  • Ακόμα, ακούστε τα νέα podcasts του Θεάτρου Τέχνης και ανακαλύψτε τη σειρά μικρών, χειροποίητων videos “Χρόνια πολλά με Έλληνες ποιητές”: κάθε μέρα της εορταστικής περιόδου, ένας καλλιτέχνης-συνεργάτης του Θεάτρου Τέχνης διαβάζει το “εορταστικό” ποίημα ενός μεγάλου Έλληνα ποιητή των τελευταίων 200 χρόνων.


Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν εύχεται στο κοινό από καρδιάς καλή χρονιά και καλή αντάμωση στις σκηνές του!