Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Ένα ξεχωριστό μήνυμα

 

Η 6η του Μάρτη έχει καθιερωθεί από το 2012 ως παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της σχολικής βίας, του λεγόμενου "bullying". 

Όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει για την έξαρση φαινομένων σχολικής βίας, κάποιοι από εμάς υπήρξαν στα μαθητικά τους χρόνια θύματα τέτοιων περιστατικών. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που στη χώρα μας έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, καταγράφοντας όλο και περισσότερα περιστατικά τα οποία φλερτάρουν με την εγκληματικότητα.

Με αφορμή λοιπόν αυτή τη μέρα ο Γιάννης Διακονικόλας έστειλε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα στα παιδιά αλλά και στους γονείς. Ο νεαρός ηθοποιός έχει αποδείξει άλλωστε την ευαισθησία του σε τέτοια θέματα, πάντα βοηθώντας τους συνανθρώπους του που έχουν ανάγκη στήριξης και δείχνοντας στον κόσμο όχι μόνο το καλλιτεχνικό αλλά και το άλλο το πιο σπουδαίο, το ανθρώπινό του πρόσωπο.

Αυτή τη φορά ο ταλαντούχος Ροδίτης καλλιτέχνης δημιούργησε ένα ολιγόλεπτο σποτάκι με σκοπό να ευαισθητοποιήσει όσο μπορεί περισσότερο την κοινωνία και να περάσει το μήνυμα ότι το bullying ναι μεν υπάρχει, αλλά μπορούμε όλοι μαζί να το τελειώσουμε. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το μήνυμα του μέσα στο βίντεο ό,τι "Πρέπει οι γονείς να μάθουν στα παιδιά τους να σέβονται κάθε είδους διαφορετικότητα των άλλων παιδιών και αν αυτό δεν προκύπτει, τότε να μάθουν να αντιστέκονται σε κάθε είδους εκφοβισμό είτε γίνεται σε εκείνα τα παιδιά είτε σε κάποιο άλλο παιδί... Το σύνθημα είναι ένα: Παιδιά μιλήστε! Μην αφήνεις τον φόβο να καθορίζει το μέλλον σου.! Είσαι πολύ πιο δυνατός από αυτό.! STOP BULLYING"...

Εξάλλου, όπως έχει πει κάποια στιγμή και σε παλαιότερη συνέντευξη, στα σχολικά του χρόνια ήταν μεν ένα από τα παιδιά που είχαν δεχτεί κάποιας μορφής bullying αλλά είχε και εκείνος κάνει bullying σε άλλα παιδιά, κάτι που προ τιμήν του αποκάλυψε. 

Δείτε παρακάτω το βίντεο: