Honest Thief – Έντιμος Κλέφτης

 

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2020 

Διάρκεια: 99 λεπτά 

Είδος: Αστυνομικό Θρίλερ 

* * * 

Σκηνοθεσία: Mark Williams 

Πρωταγωνιστούν: Liam Neeson, Kate Walsh, Jai Courtney, Jeffrey Donovan, Anthony Ramos, Robert Patrick, Jasmine Cephas Jones. 

ΣΥΝΟΨΗ: Ο Τομ είναι βετεράνος του στρατού με ειδικότητα στα εκρηκτικά που έχει ως επικερδές hobby να ληστεύει τράπεζες, επιστρατεύοντας την τέχνη του χωρίς να αφήνει ίχνη. Όταν όμως βρίσκει επιτέλους τη γυναίκα των ονείρων του αποφασίζει να παραδοθεί στο FBI, επιστρέφοντας όλη τη λεία με αντάλλαγμα έναν δικαστικό συμβιβασμό και ένα νέο ξεκίνημα. Όταν όμως συνειδητοποιήσει ότι οι πράκτορες του FBI είναι πιο διεφθαρμένοι από εκείνον, θα ξεκινήσει ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό για να καταφέρει να επιβιώσει και να ξεσκεπάσει τους επίορκους. 

Μπορεί ο Λίαμ Νίσον να μην σταματά να γυρίζει τη μια περιπέτεια μετά την άλλη εδώ και 13 χρόνια, από τότε που η Αρπαγή τον καθιέρωσε ως τον απόλυτο action hero, έρχονται όμως στιγμές που το προϊόν ξεφεύγει από το μέσο όρο, όπως στην περίπτωση αυτού του Έντιμου Κλέφτη. Ένα εξίσου έντιμο b-movie από τον Μαρκ Γουίλιαμς, συν-δημιουργό της εξαιρετικής και πολυβραβευμένης τηλεοπτικής σειράς Ozark και όπως αποδεικνύεται μάστορα της αστυνομικής περιπέτειας. Μιας περιπέτειας που εδώ ισορροπεί ανάμεσα σε καταιγιστική δράση και νέο-νουάρ ρομαντισμό, με καλογραμμένους χαρακτήρες, με άψογο ρυθμό και με εξαιρετικό καστ που καταφέρνει να ζωντανέψει αποτελεσματικά όλα τα κλισέ του είδους. Ένα εκλεκτό καστ που περιλαμβάνει την δημοφιλή τηλεοπτική σταρ Κέιτ Γουόλς του Grey’s Anatοmy, τον επίσης τηλεοπτικό σταρ του Fargo Τζέφρι Ντόνοβαν, τον πολυπράγμονα Άντονι Ράμος και τον Αυστραλό σταρ Τζέι Κόρτνεϊ που μπαίνει ιδανικά στο πετσί του ρόλου του διεφθαρμένου πράκτορα.

Περνάς καλά, μπορεί να το ξεχάσεις μετά αλλά θα το ανακαλύψεις σε κάποια τηλεοπτική επανάληψη μετά από χρόνια και θα θαυμάζεις πόσο καλό ήταν. Γιατί το καλό b-movie δεν πεθαίνει ποτέ. 

Διανομή: Tanweer 

Από 27.05.21 στους κινηματογράφους