Οι νικητές του Animegaron «ταξιδεύουν» στο Annecy

 

To Animegaron ταξιδεύει στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Animation του Annecy! Οι νικητές και οι διακριθέντες του Animegaron, του Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης για ταινία animation του Μεγάρου, συμμετέχουν διαδικτυακά στη μεγάλη γιορτή των κινουμένων σχεδίων στη Γαλλία από τις 14–19 Ιουνίου 2021

Σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων ASIFA Hellas και με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων. 


Εξαιρετικά σημαντικές επαγγελματικές προοπτικές δημιουργούνται για τους νικητές και τους διακριθέντες του Animegaron, του Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης για ταινία Animation του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου Γέφυρες, με την online συμμετοχή τους στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Animation του Ανεσί (14–19 Ιουνίου 2021), το μεγαλύτερο του κόσμου που φιλοξενείται σε ετήσια βάση στην ομώνυμη πόλη της Νότιας Γαλλίας και ειδικά αυτή τη χρονιά πραγματοποιείται διαδικτυακά.

Στο Φεστιβάλ του Ανεσί, που φέτος γιορτάζει τα 60 του χρόνια, λαμβάνουν μέρος πάνω από 13.000 σύνεδροι, στους οποίους συγκαταλέγονται παραγωγοί ταινιών, σκηνοθέτες, διευθυντές φεστιβάλ και κριτικοί. Για πρώτη φορά οι διοργανωτές θα δώσουν ιδιαίτερη θέση στην κινηματογραφική μουσική για animation, και έτσι οι συνθέτες που διακρίθηκαν στο Animegaron 2021 θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν το έργο τους σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό επαγγελματιών του χώρου και φυσικά στο κοινό.

Το Animegaron, ο Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία Animation του Μεγάρου, στον οποίο συμμετείχαν φέτος πάνω από 160 συνθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διοργανώθηκε σε συνεργασία  με το Διεθνές  Φεστιβάλ Animasyros και το παρακολούθησαν online πάνω από 5.000 χιλιάδες άτομα.

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων ASIFA Hellas και του ΜMA, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Animation του Ανεσί ο πρώτος νικητής του Animegaron, o συνθέτης  Χάρης Κατσίλης, ο σκηνοθέτης Νίκος Ραδαίος, δημιουργός της ταινίας μικρού μήκους «Το παραμύθι του νερού», το οποίο ενέπνευσε όσους πήραν μέρος στο Animegaron, αλλά και οι 25 πρώτοι συμμετέχοντες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι υπόλοιποι βραβευθέντες και διακριθέντες.

Ο Γιάννης Βακαρέλης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, δήλωσε: «Το Μέγαρο δίνει ιδιαίτερη σημασία στις συνέργειες αλλά και στο άνοιγμα  νέων προοπτικών για τους δημιουργούς μουσικής. Είναι σημαντικό ότι αυτό επετεύχθη χάρη στην πολύ αποτελεσματική συνεργασία μας με τόσο αξιόλογους φορείς, όπως το Animasyros και η ASIFA Hellas.»

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων ASIFA Hellas και Πρόεδρος του Animasyros Βασίλης Κ. Καραμητσάνης τόνισε: «Στην ASIFA Hellas είμαστε πολύ υπερήφανοι που ένα δημιουργικό, περιοδικό σχέδιο ανάδειξης της τέχνης του animation από τον κορυφαίο πολιτισμικό οργανισμό της χώρας, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αποκτά ολοένα και ευρύτερη διεθνή απήχηση. Η προβολή του Animegaron στο μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός για τα κινούμενα σχέδια είναι σίγουρα αφετηρία για περισσότερες διεθνείς καλλιτεχνικές συνέργειες».

O Δημήτρης Μαραγκόπουλος, επικεφαλής του κύκλου Γέφυρες, υπογράμμισε: «Το πεδίο της τέχνης των κινουμένων σχεδίων, που θαύμαζαν προσωπικότητες όπως ο Σαλβαντόρ Νταλί και ο Γιώργος Σεφέρης, χώρος ελευθερίας και φαντασίας, προσελκύει όλο και περισσότερους σύνθετες, στους οποίους πρωτοβουλίες σαν κι αυτές που πήραμε, ανοίγουν πολύ ουσιαστικές καλλιτεχνικές και επαγγελματικές προοπτικές.» 

Τα soundtracks των συνθετών που συμμετείχαν στο φετινό Animegaron είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: 

https://www.megaron.gr/category/animegaron-2021/ 

Τα υπογράφουν οι εξής 25 δημιουργοί (με αλφαβητική σειρά): Χάρης Κατσίλης (α΄ βραβείο, Ελλάδα), Salvatore Bezzi (β΄ βραβείο, Ιταλία-Ελλάδα), Yakov Alexandrov (τρίτο βραβείο, Ρωσία), Δημήτρης Βαλσάμος (διάκριση) και Βασίλης-Νεκτάριος Γεωργούλης (διάκριση). Στην πλατφόρμα είναι επίσης διαθέσιμες οι συνθέσεις των: Jaime Chirif (Περού), Marek Domański (Πολωνία), Enyo’s Bride (Ελλάδα), Zorzes Katris (Γαλλία), Akisai Matsushita (Ιαπωνία), Jeffrey Paon (Γαλλία), Augustin Post (Γαλλία), Σοφίας Αλεξάνδρου, Στέφανου Αρζουμανίδη, Ανδρέα Βαλάχη, Χαρίσιου Γκατζόφλια, Νικόλαου Γουλανδρή, Ελένης Εξάρχου, Κωνσταντίνου Ιμβριώτη, Ιωάννη Καραβία, Θεόδωρου Καρκατσέλα, Άγγελου Μάγκου, Παύλου Μόρφη, Γιώργου Παπαδόπουλου και Γιώργου Παρίση.  

Πληροφορίες

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr   

https://www.instagram.com/megaron_athens/ 

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens                                                              

https://www.annecy.org/home