11ο Athens Open Air Film Festival: Η Πρεμιέρα στην Τεχνόπολη

 

Το καλοκαιρινό του κινηματογραφικό ταξίδι ξεκίνησε την Δευτέρα 14 Ιουνίου, το 11ο Athens Open Air Film Festival με τη πανελλήνια πρεμιέρα της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «Άσπρο Πάτο» («Another Round») του Τόμας Βίντερμπεργκ, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. 

Η βραδιά θα μείνει αξέχαστη σε όλους και ιδιαίτερα στο υπέροχο κοινό που έμεινε καθ’όλη τη διάρκεια της προβολής και απόλαυσε το δεύτερο μισό και τον θριαμβευτικό επίλογο της ταινίας συνοδεία βροχής, κρατώντας ομπρέλες και προσθέτοντας μια ρομαντική και ταιριαστή βορειοευρωπαϊκή πινελιά στο συναρπαστικό κινηματογραφικό σκηνικό της οθόνης.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Athens Open Air Film Festival και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, Λουκάς Κατσίκας, παρουσία της Προέδρου της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών, Μαρίας Μπόμπολα, καλωσόρισε τον κόσμο και χαιρέτισε τη συγκινητικά σταθερή παρουσία του η οποία ξεπερνά καιρικές προκλήσεις, με προτεραιότητα την ασφάλεια που επιτάσσει η εποχή μας.  Ο Λουκάς Κατσίκας ευχαρίστησε με τα πιο ζεστά λόγια τον διανομέα της ταινίας «Άσπρο Πάτο», κ. Ζήνο Παναγιωτίδη (Rosebud.21), για την πολυετή πορεία και τεράστια προσφορά του «στην κινηματογραφική αγωγή και ωρίμανση του ελληνικού κοινού των τελευταίων δεκαετιών».

Στη συνέχεια κάλεσε κοντά τους θεσμικούς υποστηρικτές της βραδιάς, Άννα Ροκοφύλλου, Πρόεδρο του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και Κωνσταντίνο Δέδε, Πρόεδρο Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Τον λόγο πήρε πρώτη η Άννα Ροκοφύλλου η οποία εκπροσώπησε και τον Δήμαρχο Αθηναίων, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην προβολή και έστειλε σύντομο χαιρετισμό.

Εξάλλου, στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, Κωνσταντίνος Δέδες, αναφέρθηκε με αισιοδοξία στην επανεκκίνηση της πολιτιστικής δραστηριότητας στην πόλη μας και, με αφορμή την ταινία, τόνισε τη σημασία του «να χαιρόμαστε τη ζωή με κάθε ευκαιρία».

Το κοινό του 11ου  Athens Open Air Film Festival υποδέχτηκε το βανάκι του Pepper 96,6 με τις εορταστικές μουσικές επιλογές του.

Η σινεφίλ μπύρα Fischer συνόδευσε απολαυστικά την προβολή εγκαινιάζοντας και τη φετινή «δροσιστική» συνεργασία μας.

Λεπτομέρειες της διοργάνωσης, συνόψεις των ταινιών του προγράμματος και χάρτες των τοποθεσιών των προβολών μπορείτε να βρείτε στο σάιτ του φεστιβάλ www.aoaff.gr. 

*ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ για την προσέλευση του κοινού στις προβολές*

Προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και η ομαλή ροή των θεατών μας στις προβολές, σας ενημερώνουμε ότι:

  • Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται μόνο με ονομαστικά ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ τα οποία οι θεατές θα μπορούν να προμηθεύονται με ηλεκτρονική προκράτηση, τρεις ημέρες πριν από κάθε προβολή (η προκράτηση θα ανοίγει στις 12 το μεσημέρι) στο aoaff.gr.
  • Κάθε θεατής θα δικαιούται ΜΟΝΟ ΕΝΑ δελτίο εισόδου, οπότε παρακαλούμε θερμά να φροντίσετε να έρθετε εγκαίρως μαζί με τους/τις συνοδούς σας σε περίπτωση που επιθυμείτε να καθίσετε κοντά.
  • Θα τηρούνται αυστηρά οι αναγκαίες αποστάσεις μεταξύ των θεατών.

Καλές μας προβολές! 

Για διαρκή ενημέρωση, νέες ανακοινώσεις και περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στα site του cinemagazine.gr, του aiff.gr και του aoaff.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFF, Instagram, Twitter. 

 

Βρείτε παρακάτω το ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του 11ου Athens Open Air Film Festival σε PDF 

https://media.interactive.netuse.gr//pegasus/Multimedia/pdf/AOAFF2021_flyer_id5943393.pdf