Σπαγγέτι Al Arrabbiata

Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. σπαγγέτι

4 ντομάτες ώριμες

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

4-5 φύλλα φρέσκου βασιλικού

Μπούκοβο ή φρέσκια καυτερή πιπεριά

Eλαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

λίγη ζάχαρη

 

Εκτέλεση

1. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις τρίβετε στον τρίφτη. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή΄φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι. Κατόπιν προσθέτετε και το σκόρδο, την ντομάτα και μια πρέζα ζάχαρη.

2. Βράστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά και προσθέστε αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και τα φύλλα βασιλικού. Βράστε επιπλέον 1-2 λεπτά και αποσύρετε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.

3. Βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγείες που βρίσκονται στη συσκευασία. Στραγγίξτε καλά χωρίς να τα κρυώσετε. Βάλτε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα που βράσατε τα ζυμαρικά  ρίξτε μέσα τα σπαγγέτι ανακατεύοντας καλά.

4. Μοιράστε τα σπαγγέτι σε πιάτα και περιχύστε από πάνω με σάλτσα.

 

Hints & Tips

Το μπούκοβο είναι αποξηραμένη καυτερή κόκκινη πιπεριά.

Η σάλτσα arrabbiata είναι πικάντικη. Αυξήστε ή αφαιρέστε μπούκοβο ανάλογα με τη δική σας αντοχή.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φρέσκιες ντομάτες με κονσέρβα που θα βρείτε στο εμπόριο.

Σε παρόμοιες συνταγές θα δείτε επιπλέον να χρησιμοποιείται μπέικον ή λαρδί.