Extremely Loud and Incredibly Close - Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2011

Διάρκεια: 129 λεπτά

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Stephen Daldrey

Πρωταγωνιστούν: Tom Hanks, Max Von Sydow, Sandra Bullock, Zoe Caldwaell, Viola Davis, John Goodman, Jeffrey Wright, Dennis Hearn και ο μικρός πρωτοεμφανιζόμενος Thomas Horn.

Υπόθεση: O 11χρονος Όσκαρ είναι πεπεισμένος πως ο πατέρας του (Τομ Χανκς), που πέθανε στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, στο World Trade Center, του έχει αφήσει ένα τελευταίο μήνυμα κρυμμένο κάπου στην πόλη. Νιώθοντας αποκομμένος από τη μητέρα του (Σάντρα Μπούλοκ) και μη θέλοντας να πιστέψει σε πράγματα που δεν μπορεί να παρατηρήσει, ο Όσκαρ αρχίζει να αναζητά σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη την κλειδαριά που ταιριάζει σε ένα μυστηριώδες κλειδί που βρήκε στην ντουλάπα του πατέρα του. Το ταξίδι του στην πόλη θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει την απώλεια που βίωσε και να καταλάβει καλύτερα τον κόσμο γύρω του.

Μια ταινία αυτογνωσίας σε σκηνοθεσία του Στίβεν Ντάλντρι (“The Reader”, “The Hours”, “Billy Elliot”) και σενάριο του Έρικ Ροθ (“Forrest Gump”, “The Insider”) που αποτελεί και την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Τζόναθαν Σάφραν Φόε. Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Μελάνι.

2 υποψηφιότητες Όσκαρ (καλύτερης ταινίας και 2ου ανδρικού ρόλου για το μεγάλο Μαξ Φον Σίντοβ).

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 23.02.12.


ΕXTREMELY LOUD & INCREDIBLY CLOSE TRAILER #2 από VillageGR