W.E.

Παραγωγή: Βρετανία – 2011

Διάρκεια: 118 λεπτά

Είδος: Ρομαντικό Δράμα

Σκηνοθεσία: Madonna

Πρωταγωνιστούν: Abbie Cornish, Andrea Riseborough, James D’Arcy, Oscar Isaac, David Harbour, Richard Coyle, James Fox, Judy Parfitt, Haluk Bilginer, Katie McGrath, Natalie Dormer, Geoffrey Palmer, Laurence Fox.

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στο 1998, και το Μανχάταν ζει στους φρενήρεις ρυθμούς της ανυπομονησίας που έχει προκαλέσει η επερχόμενη δημοπράτηση της περιουσίας του Δούκα και της Δούκισσας του Windsor. Η δημοπρασία αυτή όμως, για την Γουόλι Γουίνθορπ από τον Νότο (Άμπι Κόρνις) είναι κάτι παραπάνω  από ένα απλό γεγονός.  Παγιδευμένη σε έναν κακό και δυστυχισμένο γάμο, η Γουόλις «χάνεται» στη λάμψη  της ζωής των Windsor και παθαίνει εμμονή με το ρομάντζο της Γουόλις Σίμπσον (Άντρεα Ραϊσμπόροου), της σικάτης χαρισματικής Αμερικανίδας και του Βασιλιά Εδουάρδου Η’ (Τζέιμς Ντ’Aρσι). Ανακαλύπτοντας τις θυσίες που συνεπαγόταν η επιλογή της Γουόλις να περάσει τη ζωή της με τον Εδουάρδο, η Γουόλι βρίσκει το θάρρος και το κουράγιο να ακολουθήσει τη φωνή της καρδιάς της και να κατακτήσει την προσωπική ευτυχία.

Το στυλιζαρισμένο και γεμάτο πάθος W.E. της Μαντόνα μας οδηγεί στα μονοπάτια της αναζήτησης της πραγματικής αγάπης μέσα από ένα από τα πιο διάσημα ρομάντζα της ιστορίας. Η σκηνοθέτης αυτή τη φορά Μαντόνα που συνυπογράφει και το σενάριο της ταινίας, επεξεργαζόταν όπως λέει την ιδέα για το W.E. πάρα πολλά χρόνια. Ανέκαθεν θαύμαζε το διάσημο ζευγάρι, αλλά δεν ήθελε να γυρίσει μια ακόμα βιογραφική ταινία. Αντίθετα, ήθελε να αιχμαλωτίσει την ουσία αυτής της σχέσης και να δώσει τη δική της ερμηνεία για έναν από τους σπουδαιότερους έρωτες του 20ού αιώνα. Η ίδια λέει: «Η αλήθεια είναι κάτι το υποκειμενικό. Αυτά που καταθέτω μέσω της ταινίας για τον Δούκα και τη Δούκισσα είναι το προσωπικό μου συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα μετά την έρευνά μου. Ήθελα να δώσω μια πιο ολοκληρωμένη υπόσταση στην Γουόλις και να μην μείνω σε αυτά που είναι ήδη γνωστά για εκείνη. Γι’ αυτό και δημιούργησα την Γουόλι, γιατί ακριβώς η ταινία έχρηζε μιας άλλης οπτικής γωνίας. Η Γουόλι χάνεται στο πέπλο του πιο σπουδαίου – κατά τη γνώμη της – έρωτα, για να ανακαλύψει ότι τελικά τίποτα δεν ήταν τέλειο, τίποτα δεν ήταν ρόδινο και ότι και οι δύο χρειάστηκε να κάνουν πάρα πολλές θυσίες. Και το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι τελικά η Γουόλις ήταν αυτή που έκανε τις μεγαλύτερες» …Υποψηφιότητα Oscar για τα Κοστούμια και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Τραγουδιού για το Masterpieceπου έγραψε και ερμηνεύει η πολυπράγμων Maddy (όπως είναι το χαϊδευτικό της στη Βρετανία).

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 15.03.12.