Σολομός με λαχανικά και σάλτσα από ζεστό λαδολέμονο

Υλικά για 2 μερίδες

 

450 γρ. σολομός φιλέτο

150 γρ. μπρόκολο σε φούντες

150 γρ. κουνουπίδι σε φούντες

150 γρ. κολοκυθάκια κομμένα στικς

150 γρ. καρότα κομμένα στικς

100 ml ζωμό ψαριού

40 ml χυμό λεμόνι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγο σαφράν

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

1. Αλατοπιπερώστε το σολομό, λαδώστε ελαφρώς και ψήστε σε σχάρα ή σε φούρνο 180° C για 12'-14'.

2. Βράστε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό. Το μπρόκολο για 2' λεπτά, το κουνουπίδι για 4', τα κολοκυθάκια για 5' και τα καρότα για 8΄. Στραγγίξτε χωρίς να τα κρυώσετε. Τα σερβίρετε σε πιάτο και τοποθετείτε από πάνω το σολομό.

3. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το ζωμό ψαριού με το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο σαφράν. Βράστε για 1-2 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά. Βάλτε το μείγμα σε μπλέντερ μαζί με 3 κ.σ ελαιόλαδο. Χτυπήστε για 1 λεπτό. Περιχύστε τη σάλτσα στο ψάρι και τα λαχανικά.

 

Hints and Tips

Το ψήσιμο του σολομού εξαρτάται από το πάχος του. Τρυπήστε ελαφρώς με μαχαίρι το φιλέτο και ανοίξτε να δείτε το εσωτερικό αν είναι ψημμένο.

Βράστε τα λαχανικά σύμφωνα με το γούστο σας, καλοβρασμένα ή τραγανά.

 

Ευχαριστούμε το chef του Notos Restaurant Γιάννη Λίνα για τη συνταγή.