Titanic (3D) - Τιτανικός (Επανέκδοση σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ – 1997

Διάρκεια: 194 λεπτά

Είδος: Ρομαντική Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: James Cameron

Πρωταγωνιστούν: Kate Winslet, Leonardo Di Caprio, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bill Paxton, Bernard Hill, David Warner, Victor Garber και η Gloria Stuart.

Υπόθεση: 84 χρόνια μετά το ιστορικό ναυάγιο, η εκατοντάχρονη Ρόουζ διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία που ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 1912, όταν επιβιβάστηκε στον Τιτανικό μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες της πρώτης θέσης, την μητέρα της και τον αρραβωνιαστικό της. Καθώς εκείνη επιβιβάζεται, ο Τζακ, ένας νεαρός τυχοδιώκτης, κερδίζει στα χαρτιά ένα εισιτήριο τρίτης θέσης. Οι ζωές τους διασταυρώνονται πάνω στο πλοίο κι ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται.

Ο Τζέιμς Κάμερον, σκηνοθέτης, εφευρέτης, εξερευνητής και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς,  έχοντας αποδείξει με το “Avatar” πως είναι ο πλέον πρωτοπόρος στην τεχνολογία 3D, έφθασε η ώρα να παρουσιάζει το βραβευμένο με 11 Όσκαρ αριστούργημά του σε τρισδιάστατη μορφή. 15 χρόνια μετά το θρίαμβό του, Ο “Τιτανικός”, η 2η μετά το Avatar εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών, επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη σε 3D μορφή, δίνοντας στους θεατές την ευκαιρία να βιώσουν ακόμα πιο έντονα την μοναδική αυτή εμπειρία. Αυτή τη φορά είναι επεξεργασμένος εξολοκλήρου κάτω από την επίβλεψη του Τζέιμς Κάμερον και του εδώ και χρόνια συνεργάτη του, παραγωγού Τζον Λαντάου, οι οποίοι ώθησαν τη μετατροπή σε ένα οπτικό βάθος άνευ προηγουμένου. Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας κάνει πιο έντονο τον συναρπαστικό αγώνα για επιβίωση, αλλά και αποκαλύπτει με τη δύναμη του 3D ακόμη πιο έκδηλα τα συγκλονιστικά ανθρώπινα συναισθήματα που ξεδιπλώνονται στην οθόνη. «Το 3D εμπλουτίζει ακόμα και τις πιο συναρπαστικές, μα και συναισθηματικές στιγμές του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ», εξηγεί ο Κάμερον. «Τώρα περισσότερο από ποτέ, νιώθεις ότι βρίσκεσαι εκεί και περνάς όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ο Τζακ και η Ρόουζ. Το 3D ανεβάζει την εμπειρία σε άλλο επίπεδο». Παρόλο που η θεματική του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ είναι παγκόσμια και διαχρονική – το ανθρώπινο μεγαλείο, οι ρίζες της καταστροφής, το πώς ο έρωτας υπερβαίνει τις προκαταλήψεις – η νέα μορφή της ταινίας θα δώσει την ευκαιρία σε όσους την έχουν ήδη δει, να τη δουν κάτω από μια διαφορετική οπτική. Όσο για τους νεότερους, που δε γνώριζαν την ταινία, θα μπορέσουν να την ανακαλύψουν για πρώτη φορά στη νέα της, εξελιγμένη μορφή. Her Heart will go on…

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 05.04.12.