Moonrise Kingdom – Ο Έρωτας του Φεγγαριού

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2012

Διάρκεια: 94 λεπτά

Είδος: Κομεντί  

Σκηνοθεσία: Wes Anderson.

Πρωταγωνιστούν: Edward Norton, Bruce Willis, Bill Murray, Kara Hayward, Tilda Swinton, Frances McDormand, Jason Schwartzman, Jared Gilman, Harvey Keitel, Bob Balaban, Charlie Kilgore, L J Foley, Seamus Davey-Fitzpatrick, Jake Ryan.

Υπόθεση: Η ιστορία εκτυλίσσεται στη δεκαετία του ’60 και μιλάει για το ερωτικό σκίρτημα δύο παιδιών που αποφασίζουν να το σκάσουν από την παραθαλάσσια πόλη τους στη Νέα Αγγλία, προκαλώντας αναστάτωση και κινητοποιώντας τις τοπικές αστυνομικές αρχές, που αρχίζουν να αναζητούν το ανήλικο ζευγάρι.Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα νησί κοντά στις ακτές της Νέας Αγγλίας το καλοκαίρι του 1965, με πρωταγωνιστές δύο 12χρονα που ερωτεύονται, κάνουν μια μυστική συμφωνία, και το σκάνε μαζί μέσα στην άγρια φύση. Ενώ οι αρχές του νησιού προσπαθούν να τους εντοπίσουν, μια βίαιη καταιγίδα πλησιάζει την περιοχή, φέρνοντας τα πάνω κάτω στη φιλήσυχη συντηρητική κοινότητα.

O «Έρωτας του Φεγγαριού» είναι η νέα ταινία του δημιουργού με τη μοναδική κινηματογραφική οπτική Ουές Άντερσον (Υποψηφιότητες Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου για το «Οικογένεια Τένενμπαουμ» και Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων για το «Fantastic Mr. Fox»). Ο Μπρους Ουίλις είναι ο τοπικός σερίφης Σαρπ. Ο Έντουαρντ Νόρτον υποδύεται τον αρχηγό της ομάδας των Χακί Προσκόπων, τον Αρχιπρόσκοπο Ουόρντ. Ο Μπιλ Μάρεϊ και η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, είναι οι κύριος και κυρία Μπίσοπ, γονείς της μικρής ηρωίδας. Το καστ περιλαμβάνει επίσης την Τίλντα Σουίντον στο ρόλο της κυρίας Κοινωνικές Υπηρεσίες, τον Τζέισον Σβαρτσμαν ως Ξάδελφο Μπεν και τον Μπομπ Μπάλαμπαν ως αφηγητή. Είναι επίσης ο πρώτος ρόλος για τους μικρούς Τζάρεντ Γκίλμαν και Κάρα Χέιγουορντ.

Η ταινία, γραμμένη από το σκηνοθέτη της και το Ρόμαν Κόπολα (της γνωστής οικογενείας) προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού ως ταινία έναρξης στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κανών 2012 και ήδη παίρνει πολύ θετικές κριτικές όπου προβάλλεται.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 14.06.12


Ο Έρωτας του Φεγγαριού (Moonrise Kingdom) -... by Odeon