An Affair to Remember -Ένας Μεγάλος Έρωτας (Επανέκδοση)

Παραγωγή: ΗΠΑ – 1957

Διάρκεια:  119 λεπτά

Είδος: Ρομαντικό Δράμα 

Σκηνοθεσία: Leo McCarey

Πρωταγωνιστούν: Cary Grant, Debora Kerr, Neva Paterson, Kathleen Nesbitt,

Υπόθεση: Ο Νίκι Φεράντε, γνωστός  playboy κι ερασιτέχνης των τεχνών, συναντά την Τέρι ΜακΚέι, τραγουδίστρια σε night club, σε υπερατλαντικό ταξίδι από την Ευρώπη στη Νέα Υόρκη. Και οι δύο σχετίζονται με κάποιον άλλο. Μετά από μια σειρά τυχαίων συναντήσεων πάνω στο πλοίο, γνωρίζονται καλύτερα. Όταν η Τέρι συνοδεύει το Νίκι, στην επίσκεψη του στη γιαγιά του, που τυχαίνει να βρίσκεται κοντά στο σπίτι της, αλλάζει ο τρόπος που τον κοιτάζει. Συμφωνούν να συναντηθούν σε έξι μήνες στην κορυφή του Empire State Building, αν έχουν καταφέρει και οι δύο να έχουν τελειώσει τις σχέσεις τους.

Η ταινία, που θεωρείται μια από τις πιο ρομαντικές όλων των εποχών σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, είναι το πρώτο remake της πρωτότυπης ταινίας του ’39 “Love Affair”, με τους Αϊρίν Νταν και Σαρλ Μπουαγιέ. Οι δύο ταινίες είναι σχεδόν ταυτόσημες σκηνή προς σκηνή. Ο ΜακΚάρεϊ χρησιμοποίησε το ίδιο σενάριο ακριβώς, από τους Ντέλμερ Ντέιβς και Ντόναλντ Όγκντεν Στιούαρτ.

Το τραγούδι του Χάρυ Γουόρεν "An Affair to Remember (Our Love Affair)", συνέβαλλε σημαντικά στο σύνολο της επιτυχίας της ταινίας. Το τραγούδι ακούγεται στους τίτλους αρχής ερμηνευμένο από το Βικ Ντέημον, κι αργότερα στην ταινία από το χαρακτήρα της Ντέμπορα Κερρ. 4 υποψηφιότητες Oscar (Φωτογραφία, Μουσική, Τραγούδι και Κοστούμια).

Διανομή : Seven Films (σε συνεργασία με την Σπέντζος Φιλμς)

Στις αίθουσες από 21.06.12.