Anyone But You – Λατρεύω να σε μισώ

Παραγωγή: ΗΠΑ 2023 

Σε συμπαραγωγή με Αυστραλία 

Διάρκεια: 103 λεπτά 

Είδος: Ρομαντική Κομεντί 

* ½ 

Σκηνοθεσία: Will Gluck 

Πρωταγωνιστούν: Sydney Sweeney, Glen Powell, Gata, Joe Davidson, Alexandra Shipp, Hadley Robinson, Dermot Mulroney, Rachel Griffiths, Charlee Fraser και ο Bryan Brown.   

ΣΥΝΟΨΗ: Όταν η Bea συναντά τον Ben όλα μοιάζουν ιδανικά. Ωστόσο το υπέροχο πρώτο βράδι τους ακολουθεί μια ανατροπή που θα τους κάνει σχεδόν εχθρούς. Το κάρμα τους όμως τους επιφυλάσσει εκπλήξεις όταν συναντιούνται και πάλι, καλεσμένοι σε έναν ειδυλλιακό γάμο στην Αυστραλία. Αναγκασμένοι να συνυπάρξουν, θα υποκριθούν το ερωτευμένο ζεύγος. Και φυσικά όλα θα πάνε…άστα να πάνε! 

Ο σκηνοθέτης του Friends with Benefits επανέρχεται με μια rom-com που προσπαθεί λίγο να παίξει με την κλασσική συνταγή του boy meets girl. Και λέμε προσπαθεί γιατί, αν δεν διέθετε την χαρισματική Sydney Sweeney και τον γοητευτικό Glen Powell, η χημεία των οποίων είναι εμφανής σε κάθε πλάνο, η ταινία του δεν θα ξέφευγε από το σωρό των κομεντί που γεμίζουν τις πλατφόρμες με content. Έχουμε και λέμε: μια συνταγή ελληνικής φαρσοκωμωδίας του 60 (όχι της Φίνος, από τις άλλες τις δεύτερες), ένα φωτογενές πρωταγωνιστικό ζευγάρι, μια εξωτική τοποθεσία στο background, ανάλογη μουσική και Pop τραγουδάκια, λίγη woke κουλτούρα για τη μοντερνιά, μερικά χλιαρά αστεία για τους Αυστραλούς και έτοιμο το μενού. Η αλήθεια είναι ότι γελάς που και που με τις ατάκες που εκτοξεύουν ο ένας στην άλλη (και το αντίστροφο) αλλά η ίντριγκα της έχθρας τους δεν γίνεται ποτέ πιστευτή. Και όσο και να προσπαθούν οι όμορφοι πρωταγωνιστές δεν μπορούν να ανάψουν τη φλόγα της κλασσικής screwball χολιγουντιανής κωμωδίας. Δεν γεννιούνται κάθε μέρα Cary Grant και Kathreen Hepburn. Ούτε δημιουργοί εμπνευσμένοι όπως ο George Cukor. Δυστυχώς μας τελείωσε το είδος… 

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στους κινηματογράφους από 08.02.24