Zoolander 2 – Zoolander No.2

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2016 

Διάρκεια: 102 λεπτά

Είδος: Σάτιρα   

Βαθμολογία: * * *

Σκηνοθεσία: Ben Stiller                                 

Πρωταγωνιστούν: Ben Stiller, Owen Wilson, Penélope Cruz, Will Ferrell, Kristen Wiig, Jon Daly, Kiefer Sutherland, Kyle Mooney.

Συμμετέχουν ως guest stars οι: Billy Zane, Justin Bieber Katie Couric, Christiane Amanpour, Jane Pauley, Justin Theroux, Milla Jovovich, Jerry Stiller, Susan Boyle, Benedict Cumberbatch, Trudie Styler, Skrillex, Naomi Campbell, Christina Hendricks, Ariana Grande, Ólafur Darri Ólafsson, Willie Nelson, Katy Perry, Sting, Alexander Skarsgård, M.C. Hammer, John Malkovich, Anna Wintour, Alexander Wang, Marc Jacobs, Tommy Hilfiger, Kate Moss, Valentino, Mika, Lenny Kravitz, Demi Lovato και η Susan Sarandon.

Υπόθεση: Πάνε 15 χρόνια που έχουν χαθεί τα ίχνη του φοβερού φωτομοντέλου Ντέρεκ Ζουλάντερ, του ανθρώπου που με τις διάσημες πόζες του (Μπλε Ατσάλι, Τίγρη, Μάγκνουμ) σταματούσε στον αέρα νίντζα αστέρια και ανέτρεπε τα σχέδια της κατάληψης του κόσμου από το διαβολικό μυαλό του Μουγκάτου. Μαζί έχει χαθεί και ο κολλητός του Χάνσελ. Την τελευταία φορά που είχαμε δει τα δύο μοντέλα, απασχολούνταν στο "Κέντρο του Ντέρεκ Ζουλάντερ για Παιδιά που Δεν Διαβάζουν Καλά και Θέλουν να Μάθουν να Κάνουν Κι Άλλα Πράγματα Εξίσου Καλά", ενώ ο Μουγκάτου ήταν φυλακή. Από τότε μια απρόσμενη καταστροφή έπληξε το Κέντρο και το ντουέτο αποσύρθηκε για να ζήσει μακριά ό ένας από τον άλλο και όσο πιο αθόρυβα γίνεται... Όταν καθένας τους λαμβάνει μια ειδική πρόσκληση ώστε να πρωταγωνιστήσουν στο μεγαλύτερο ντεφιλέ μόδας που θα γίνει στην αρχαία και μυστήρια πόλη της Ρώμης, δεν μπορούν να αντισταθούν στην πρόκληση της παλιάς τους λάμψης κι έτσι τους ξαναβρίσκουμε πίσω στον πολιτισμένο κόσμο. Φτάνοντας, ο Ντέρεκ και ο Χάνσελ γνωρίζουν τους παράξενους κι εκκεντρικούς σχεδιαστές της νέας αυτοκρατορίας της μόδας. Γρήγορα συνειδητοποιούν πως ο κόσμος της μόδας, όπως τον γνώριζαν, δεν υπάρχει πλέον και την ίδια στιγμή βρίσκουν τους εαυτούς τους και πάλι στο επίκεντρο. Ενώ προσπαθούν να κατανοήσουν τον νέο κόσμο του blogging, vlogging και της αντι-μόδας, καλούνται να σταματήσουν μια θανάσιμη πλεκτάνη καταστροφής της όποιας πιθανότητας ο κόσμος της μόδας να επανέλθει στην παλιά του αίγλη. Μόνο ο Ντέρεκ κι ο Χάνσελ έχουν τη δύναμη να σώσουν τη μόδα.

Ο κόσμος του Ντέρεκ Ζουλάντερ είναι ένα παράλληλο σύμπαν παραλόγου, πέρα από συμβάσεις, λογική αλλά και καλό γούστο. Είτε το λατρεύεις είτε ξινίζεις τα μούτρα. Μέση οδός μάλλον δεν υπάρχει. Όπως φαίνεται όμως και από το πλήθος των guest stars που συμμετέχουν, ο κόσμος του Ζουλάντερ έχει φανατικούς οπαδούς στο Χόλιγουντ. Ο Μπεν Στίλερ, σε φοβερά κέφια, επανεφευρίσκει τον εαυτό του, κάνοντάς μας να αποδεχθούμε ότι υπήρξε περιζήτητο μοντέλο αλλά και φοβερός σωτήρας της μόδας και αυτοσχέδιος ντετέκτιβ. Σαν άλλοι Άμποτ και Κοστέλο το δίδυμο Στίλερ Ουίλσον εκδράμουν σε μια μυστηριακή Ρώμη και βάζουν μπροστά μια αστυνομική ίντριγκα α λα πειραγμένο Illuminati με χαμένα χαρισματικά παιδιά, μυστικές τελετές αρχινονών της μόδας και τρέλα με κορδέλα. Από τη στιγμή που ο θεατής θα ξεκλειδώσει αυτή την τρέλα που κουβαλάει το στόρι θα περάσει τέλεια. Αρκεί να έχει και μια χιουμοριστική άποψη για το απέραντα ματαιόδοξο κιτς του κόσμου της μόδας που σατιρίζεται εδώ. Κάτι που διαθέτει η αρχι-Ιέρεια του Vogue Άννα Γουίντουρ που εμφανίζεται στην ταινία ως συνωμότης του κακού. Και στο κάτω-κάτω μια ταινία που ξεκινάει με το φόνο του Τζάστιν Μπίμπερ δεν μπορεί να είναι κακή ε;

Διανομή: UIP

Στις αίθουσες από 10.03.16