Friend Request

Παραγωγή: Γερμανία – 2016 

Διάρκεια: 92 λεπτά

Είδος: Τρόμου

Βαθμολογία: *

Σκηνοθεσία: Simon Verhoeven

Πρωταγωνιστούν: Alycia Debnam Carey, William Moseley, Liesl Ahlers, Connor Paolo, Brit Morgan, Brooke Markham, Sean Marquette, Shashawnee Hall.

Υπόθεση: Η Λόρα είναι η πιο δημοφιλής φοιτήτρια του κολλεγίου της. Κάθε της κίνηση τη μοιράζει με τους άπειρους φίλους της στο Facebook. Όταν θα αποδεχθεί ένα αίτημα φιλίας από μια νεοφερμένη και παράξενη μοναχική κοπέλα στην τάξη της, την Μαρίνα, χωρίς να το καταλάβει, θέτει σε κίνηση ένα σκοτεινό και απειλητικό μηχανισμό. Η Μαρίνα αυτοκτονεί ξαφνικά, αλλά η σελίδα της στο Facebook συνεχίζει να «λειτουργεί» μυστηριωδώς, τρομοκρατώντας την Λόρα και τους φίλους της. Πολύ σύντομα, αυτή η online παρενόχληση αρχίζει να γίνεται πραγματικός κίνδυνος για τις ζωές τους. Έτσι η Λόρα που βλέπει τον κόσμο της να ανατρέπεται, αναγκάζεται να αναλάβει δράση και να λύσει το μυστήριο του κόσμου της Μαρίνα, πριν οι σκοτεινές δυνάμεις που κρύβονται πίσω του σκοτώσουν εκείνη και όλους τους αγαπημένους της ανθρώπους.

Μια αγγλόφωνη γερμανική παραγωγή που γυρίστηκε στο φωτογενές Κέιπ Τάουν πλασάροντάς το ως «κάπου στην Αμερική», φιλοδοξεί να γίνει ένα νέο Scream για την εποχή του Facebook. Η πρωταγωνίστρια του τηλεοπτικού Fear the Walking Dead Αλίσια Ντέμπναμ Κάρεϊ και η νεοφερμένη και εντυπωσιακή Νοτιοαφρικανή Λίζλ Άλερς κάνουν ένα ταιριαστό «αταίριαστο» φιλμικό δίδυμο αλλά αυτό δεν αρκεί από μόνο του για να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή. Πολύ θα ήθελε ο σκηνοθέτης (και ενίοτε ηθοποιός) Σίμον Βερχόφεν, να έχει κάτι από το μαγικό άγγιγμα του μακαρίτη Γουές Κρέιβεν αλλά με μπου δεν κάνεις ατμόσφαιρα, ούτε και καλές ταινίες με σκοταδιστική προπαγάνδα κατά των νέων ανθρώπων με προσωπικότητα που ξεχωρίζουν από την καταναλωτική μάζα. «Πρόσεχε ποιον κάνεις φίλο» είναι το tagline  της ταινίας. Οκ, το καταλάβαμε. Το διαδίκτυο κρύβει κινδύνους για τα αγνά νιάτα.

Εντάξει, δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδραστικά μηνύματα πηγαίνουν χέρι χέρι με τον φιλμικό τρόμο αλλά το καημένο το facebook, που άλλα πολλά και ουσιαστικά έχει κάποιος να του προσάψει, να είναι φωλιά μαγισσών και δολοφόνων από το υπερπέραν, ε πάει πολύ. Δεν το θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο Ζάκερμπεργκ!

Θα ήταν κανείς διατεθειμένος να τα παραβλέψει όλα αρκεί να υπήρχε στην ταινία κάποιο ίχνος πρωτοτυπίας στην αφήγηση, λίγο χιούμορ, κανένας διάλογος πέρα από τα στοιχειώδη αλλά μπα! By the book εξέλιξη και ένα τραγελαφικό τελευταίο ημίωρο όπου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάγισσα.

Αυστηρώς ακατάλληλο για άτομα άνω των 18 ετών. Οι λοιποί (κατά προτίμηση μαθητές λυκείου) μπορούν να το κανιβαλίσουν, στέλνοντας μηνύματα μέσω facebook κατά τη διάρκεια της προβολής. Unfriend και γρήγορα!

Διανομή: Tanweer

Στις αίθουσες από 05.05.16