10 Years – Το Reunion

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2011 

Διάρκεια:  100 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 

Είδος: Κομεντί 

Σκηνοθεσία: Jamie Linden

Πρωταγωνιστούν: Channing Tatum, Chris Pratt, Rosario Dawson, Oscar Isaac, Kate Mara, Ron Livingston, Anthony Mackie, Justin Long, Ari Graynor, Jenna Dewan Tatum, Max Minghella, Scott Porter, Eiko Nijo, Brian Geraghty, Aubrey Plaza, Kelly Noonan, Aaron Yoo, Lynn Collins, Cat Stone.

Υπόθεση: Σε μια μικρή Αμερικάνικη πόλη, παλιοί απόφοιτοι του τοπικού σχολείου κάνουν ένα reunion πάρτι, δέκα χρόνια μετά την αποφοίτηση. Κάποιοι έμειναν, κάποιοι έφυγαν, κάποιοι παντρεύτηκαν, κάποιοι άλλαξαν, κάποιοι δεν ωρίμασαν. Ένας έγινε διάσημος pop star, άλλος έγινε χρηματιστής, ο νταής της τάξης έγινε ένας ατσούμπαλος οικογενειάρχης και τα λοιπά και τα λοιπά. Αυτή η βραδιά όμως θα τους σημαδέψει για άλλη μια φορά καθώς παλιά, υποτίθεται θαμμένα, συναισθήματα θα αναζωπυρωθούν και ανοιχτοί λογαριασμοί θα πρέπει να κλείσουν.

Πέντε χρόνια πριν, ο γοητευτικός και δυναμικός Chris Pratt, πρωταγωνιστής του Jurassic World και του Guardians of the Galaxy ήταν εντελώς διαφορετικός. O Oscar Isaac δεν είχε ακόμη κάνει το Inside Llewelyn Davies των Κοέν, η Aubrey Plaza και η Kate Mara δεν ήταν ακόμη σταρ. Μόνο το ζεύγος Tatum, προερχόμενο από την επιτυχία του μουσικοχορευτικού Step Up και λίγο πριν το Magic Mike ήταν αναγνωρίσιμο. Όλοι αυτοί και άλλοι τόσοι - μετέπειτα διάσημοι - μαζεύτηκαν να παίξουν σ αυτό το ανεξάρτητο φιλμάκι, μοναδική σκηνοθετική προσπάθεια του Jamie Linden, κατοπινού σεναριογράφου του Money Monster. Το αποτέλεσμα σχετικά κοινότυπο και φλύαρο, τυπικό σύμπτωμα ταινίας σεναριογράφου,  αλλά συμπαθητικό. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το indie αμερικάνικο σινεμά ασχολείται με την μετασχολική εξέλιξη νέων και ωραίων παιδιών που τα American Dream όνειρά τους δεν πραγματοποιήθηκαν ή εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά από ό,τι φαινόταν πριν. «Aχ, πού σαι, νιότη, πού δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος!» λέει ο στίχος του Βάρναλη. Και ταιριάζει τόσο στους χαρακτήρες της ταινίας όσο και στους περισσότερους ηθοποιούς που τους υποδύονται. Το θέμα είναι ότι έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που γυρίστηκε η ταινία, κάτι που την θέτει αυτόματα στο περιθώριο των επιλογών του κοινού που θέλει να κάνει την κινηματογραφική του έξοδο. Αν την προτιμήσει πάντως, δεν θα βαρεθεί…

Διανομή: Filmboy Pictures

Στις αίθουσες από 15.09.16