The Hitman’s Bodyguard – Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2017 

Διάρκεια: 118 λεπτά 

Βαθμολογία: * * ½ 

Είδος: Κωμική Περιπέτεια 

Σκηνοθεσία: Patrick Hughes 

Πρωταγωνιστούν: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Elodie Yung, Gary Oldman, Joaquim de Almeida, Tine Joustra, Sam Hazeldine, Rod Hallett, Richard E. Grant και η  Salma Hayek. 

Υπόθεση: Πως τα φέρνει η ζωή! Ο διασημότερος επαγγελματίας σωματοφύλακας στον κόσμο (Ράιαν Ρέινολντς), αναλαμβάνει μια αναπάντεχη αποστολή για λογαριασμό της Ιντερπόλ.  Του αναθέτουν την προστασία ενός από τους πιο διαβόητους επαγγελματίες εκτελεστές του πλανήτη (Σάμιουελ Λ. Τζάκσον) ο οποίος πρέπει να βρεθεί με ασφάλεια στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης και να καταθέσει εναντίον ενός απεχθούς δικτάτορα της Ανατολικής Ευρώπης. Το θέμα είναι ότι αυτοί οι δύο υπήρξαν πάντοτε αντιμέτωποι και θανάσιμοι εχθροί. Το επόμενο 24ωρο όμως  θα τους αναγκάσει να συνεργαστούν καθώς προσπαθούν να φθάσουν ζωντανοί από την Αγγλία στην Ολλανδία, επιβιώνοντας από καταδιώξεις με πλοία και αυτοκίνητα αλλά και από τους αδίστακτους εκτελεστές του αιμοσταγούς δικτάτορα.

Ένα buddy movie που συνδυάζει δράση με πρώτης ποιότητας stunts, screwball κωμωδία και συγκαλυμμένα πολιτικά σχόλια είναι αυτή η ταινία του Πάτρικ Χιουζ (Οι αναλώσιμοι 3), σκηνοθέτη δράσης με δυναμισμό αλλά χωρίς ιδιαίτερες καλλιτεχνικές δεξιότητες. Το αποτέλεσμα είναι κατά διαστήματα φλύαρο και προβλέψιμο όμως η εξαιρετική χημεία των δύο χαρισματικών πρωταγωνιστών και οι καλοδουλεμένες βρομόστομες και θανατερές ατάκες που εκτοξεύουν ο ένας στον άλλο σώζουν την παρτίδα. Ιδιαίτερα ο Σάμιουελ Τζάκσον στο ρόλο του εκτελεστή είναι «όλα τα λεφτά». Ο οποίος έχει επίσης εξαιρετική χημεία με την σύζυγό του στην οθόνη, την εκρηκτική Σάλμα Χάγεκ που υποδύεται στα όρια του camp μια μικροκαμωμένη αλλά πληθωρική Latin Femme Fatale. Όσο για τον Γκάρι Όλντμαν στο ρόλο του Λευκορώσου δικτάτορα, χρησιμοποιεί την σεξπηρική του κουλτούρα για να αποδώσει μια φιγούρα ανάμεσα στο απόλυτα τρομακτικό και την παρωδία του. Α ναι! Η ταινία έχει και πρωταγωνίστρια. Ας ελπίσουμε κάποιοι θεατές να θυμούνται την Ελοντί Γιουνγκ μετά το φινάλε της ταινίας…

Καλή διασκέδαση λοιπόν με μια ταινία roller coaster που είχε τα φόντα για κάτι πιο σημαντικό αλλά προτίμησε την ασφάλεια της πεπατημένης, έστω και με συμπαθητικά κωμικά αποτελέσματα. 

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 17.08.17