Tadeo Jones 2: El secreto del Rey Midas - Ταντ: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα

Παραγωγή: Ισπανία – 2017

Διάρκεια: 85 λεπτά

Βαθμολογία: * * ½ 

Είδος: Animation

Σκηνοθεσία: Enrique Gato

Co-Director: David Alonso

Με τις φωνές των: Óscar Barberán, Michelle Jenner, Adriana Ugarte, Luis Posada, Miguel Ángel Jenner.

Η ταινία θα προβληθεί αποκλειστικά μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ειρήνη Τσίγκα,  Μετάφραση: Λίλα Τσαγκαράκη, Studio Ηχογράφησης: SIERRA POST.

Ακούγονται οι: Παναγιώτης Καποδίστριας, Στέφανος Γεωργόπουλος, Στεφανία Φιλιάδη, Κατερίνα Χόλη, Σωτήρης Δουβρής, Ειρήνη Τσίγκα, Γιάννης Τσούτσιας, Αυγερινός Σουλόπουλος, Βαγγέλης Ζαπαντιώτης.

Υπόθεση: Ο νεαρός οικοδόμος Ταντ που λατρεύει την αρχαιολογία, προσκαλείται στο Λας Βέγκας από τη φίλη του, Σάρα, αναγνωρισμένη αρχαιολόγο και εξερευνήτρια. Εκεί η Σάρα πρόκειται να παρουσιάσει την τελευταία της ανακάλυψη: ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει την ύπαρξη του περίφημου περιδέραιου του μυθικού βασιλιά Μίδα. Όταν η Σάρα πέφτει θύμα απαγωγής από εκείνους που θέλουν να κλέψουν το περιδέραιο και να αποκτήσουν τις μοναδικές του δυνάμεις, ο Ταντ θα γυρίσει τον κόσμο για να την σώσει.

Θεαματικό, διασκεδαστικό και ανάλαφρα παιχνιδιάρικο αυτό το sequel μας ξαναφέρνει στο σύμπαν του νεαρού ερασιτέχνη αρχαιολόγου Ταντ Τζόουνς (το επώνυμο δεν είναι σύμπτωση!) και στα 4 σημεία του ορίζοντα καθώς αναζητά ένα μυθικό αρχαίο περιδέραιο. Ευχάριστο και αρκετά πνευματώδες, δεν προσθέτει τίποτα στο πρώτο φιλμ του 2012 αλλά δεν παύει να είναι μια συμπαθητική πρόταση για νεανική animation κινηματογραφική έξοδο.

Το Χόλιγουντ βρίσκει ανταγωνισμό και μάλιστα αρκετά δυνατό!

Διανομή: UIP

Στις αίθουσες από 22.02.18