The Darkest Minds - Σκοτεινές δυνάμεις

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2018 

Διάρκεια: 105 λεπτά 

Είδος: Νεανική Περιπέτεια Φαντασίας 

Βαθμολογία: * ½ 

Σκηνοθεσία: Jennifer Yuh Nelson 

Πρωταγωνιστούν: Amandla Stenberg, Harris Dickinson, Mandy Moore, Skylan Brooks, Miya Cech, Patrick Gibson, Gwendoline Christie, Mark O'Brien, Wallace Langham, Wade Williams. 

Υπόθεση: Στο κοντινό μέλλον, ένας ιός έχει εξολοθρεύσει τα περισσότερα παιδιά στην ανθρωπότητα ενώ τα υπόλοιπα έχουν αναπτύξει μυστηριωδώς ιδιαίτερα ισχυρές υπερδυνάμεις τις οποίες η Αμερικάνικη κυβέρνηση θεωρεί απειλή. Αυτά τα λίγα χαρισματικά παιδιά έχουν  χωρισθεί σε χρωματικές κατηγορίες ανάλογα με τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν και τα θεωρούμενα πιο επικίνδυνα εξολοθρεύονται επιτόπου ενώ τα υπόλοιπα έχουν περιορισθεί σε ειδικά στρατόπεδα «αναμόρφωσης».

Η 16χρονη Ρούμπι, ένα κορίτσι με πολύ ισχυρές δυνάμεις, δραπετεύει από το στρατόπεδο συγκέντρωσης με τη βοήθεια μιας μυστηριώδους επιστήμονα και ακολουθεί μιας ομάδα νεαρών δραπετών που ψάχνουν ασφαλές καταφύγιο. Σύντομα, τα μέλη της νέας αυτής «οικογένειας» αντιλαμβάνονται ότι σε έναν κόσμο όπου οι ενήλικες που έχουν την εξουσία τους έχουν προδώσει, η φυγή δεν είναι αρκετή και θα πρέπει να αντισταθούν, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις τους συλλογικά ώστε να πάρουν πίσω τον έλεγχο του μέλλοντος τους.

 Οι σκοτεινές δυνάμεις επί το έργον!

Ακόμη μια σειρά βιβλίων young adult fantasy βρίσκει τον δρόμο για τη μεγάλη οθόνη. Αυτή τη φορά σειρά έχει ο σκοτεινός κόσμος της νεαρής συγγραφέα Αλεξάνδρα Μπράκεν με τις Σκοτεινές Δυνάμεις να αποτελούν μόλις το πρώτο από 6 βιβλία μιας επικής εφηβικής ιστορίας επιβίωσης σε έναν εχθρικό ενήλικο κόσμο. Δυστυχώς η αρχή δεν γίνεται με το δεξί αφού το σενάριο έχει τόσο αποσπασματική επεισοδιακή δομή που μοιάζει με πιλότο τηλεοπτικής σειράς που θα ακολουθήσει ενώ οι χαρακτήρες μοιάζουν με υπόλοιπα από άλλες ταινίες του είδους. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της νεοφερμένης από τα animation σκηνοθέτιδας Τζένιφερ Γιου Νέλσον, η ταινία δεν αφήνει κάποιο ιδιαίτερο αποτύπωμα ούτε διαθέτει κάποια πρωτοτυπία πλοκής ή χαρακτήρων αν και το νεανικό καστ είναι καλό σε γενικές γραμμές, με την δυναμική Amandla Sternberg του Hunger Games να περνά στο προσκήνιο ως Ρούμπι και τον Βρετανό Harris Dickinson του ανεξάρτητου και τολμηρού Beach Rats να πολιτογραφείται και επίσημα Πολίτης του Πλανήτη Χόλιγουντ.  

Υλικό για τα multiplex...

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 02.08.18