Από Μηχανής Θέατρο με εξαίρετο πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα

    ΑΞΥΡΙΣΤΑ ΠΗΓΟΥΝΙΑ του Γιάννη Τσίρου σε σκηνοθεσία ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΛΟΥΜΠΗ

Για τρίτη περίοδο στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεάτρου, ο Δημήτρης Μυλωνάς και η Άννα Ελεφάντη, υπόσχονται να συνεχίσουν και με το παραπάνω τη μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων της περυσινής περιόδου, όπως λένε και οι ίδιοι στο σημείωμα που επισυνάπτεται πιο κάτω. 

Δύσκολο να ξεχωρίσεις μια παράσταση από το πλούσιο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε. Ενδεικτικά να αναφέρουμε το νέο έργο του σπουδαίου Κώστα Τσιάνου «Ζωή Χαρισάμενη» με την Αγγελική Λεμονή, την επανάληψη του θριάμβου των Τσακίρογλου, Βαλαβανίδη και Μπορδούμη με την Προσωπική Συμφωνία του Ρόναλντ Χάργουντ, τον Αντίνοο Αλμπάνη που ξανάρχεται με το Φινιστρίνι, τη νέα θεατρική πρόταση του Γιώργου Παλούμπη σκηνοθέτη του αριστουργηματικού Εθνικού Ελληνορώσων με τα Αξύριστα Πηγούνια, το βραβευμένο έργο του Γιάννη Τσίρου, αλλά και την ακαταμάχητη Φαίδρα Δρούκα να μιλά για το «Υπέροχο μου διαζύγιο» σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη. Και βέβαια το νέο έργο του Jez Butterworth The River με τον Χρήστο Θάνο να ερμηνεύει και να πρωταγωνιστεί. Αυτές και άλλες πολλές (16 συνολικά) θα είναι ανάμεσα στις παραστάσεις που θα συζητηθούν φέτος από το Θεατρόφιλο κοινό. 

THE RIVER  του Jez Butterworth σε σκηνοθεσία ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΑΝΟΥ

Να κάνουμε ωστόσο από τώρα μια ξεχωριστή αναφορά σε μια ιδιαίτερη θεατρική πρόταση. Τον μονόλογο της Έφης Τούμπα «Ερωτικόν» που παρουσιάζει η επαγγελματική θεατρική συμπεριληπτική ομάδα ΘΕΑΜΑ για δέκα μόνο παραστάσεις (2 έως 13 Οκτωβρίου) σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου με την Χριστίνα Τούμπα μόνη πάνω στη σκηνή να μη φοβάται να μιλήσει για ό,τι δεν της επέτρεψαν. Να προσκαλεί τους θεατές να γνωρίσουν τον δικό της μοναδικό κόσμο και με όπλο τη φωνή της να καταγγέλλει ότι τα θέλω της δεν διαφέρουν από τα θέλω κανενός ανθρώπου!   

Θα παρακολουθήσουμε την πορεία του Θεάτρου και θα επανερχόμαστε αναλυτικά με τις παραστάσεις καθώς θα ανεβαίνουν. 

Σημείωμα Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης

Δύο συναρπαστικά χρόνια έχουμε ήδη διανύσει στο Από Μηχανής Θέατρο και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τη νέα θεατρική σεζόν 2019-2020, με ένα πλούσιο πολυφωνικό ρεπερτόριο που περιλαμβάνει 16 παραστάσεις: κλασσικά και σύγχρονα έργα της ελληνικής και διεθνούς δραματουργίας, έργα που παίζονται για πρώτη φορά, παράσταση για παιδιά, θεατρικό εργαστήρι για παιδιά κι εφήβους, stand-up comedy καθώς επίσης κι επαναλήψεις από την περσινή χρονιά που ξεχώρισαν. Σε αυτά τα δύο χρόνια μπορούμε με χαρά να πούμε ότι το Από Μηχανής Θέατρο με τις 20 παραστάσεις που παρουσίασε έως σήμερα στην «Κάτω Σκηνή» και τις 21 στην «Πάνω Σκηνή», έχει πλέον δώσει το στίγμα του στο θεατρικό τοπίο της πόλης κι έχει αναγνωριστεί ως μια από τις πιο δραστήριες αθηναϊκές σκηνές πολιτισμού υψηλής αισθητικής η οποία ταυτόχρονα τολμά να περιοδεύσει τις παραγωγές της και στην περιφέρεια.  Το θέατρο είναι μια έμψυχη διαδικασία εκ φύσεως ομαδική, μια διαρκής συνομιλία των καλλιτεχνών μεταξύ τους και των καλλιτεχνών με το κοινό. Οι εξαιρετικοί συνεργάτες που όλο αυτό το διάστημα μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους αλλά και η συγκινητική προσέλευση του θεατρόφιλου κοινού (πάνω από 90.000 θεατές για τη σεζόν 2018-2019) είναι για εμάς η μεγαλύτερη πιστοποίηση ότι το καλλιτεχνικό μας όραμα όχι μόνο γίνεται πραγματικότητα αλλά, το σπουδαιότερο, έχει βρει συνοδοιπόρους. Καλή θεατρική μας χρονιά! Άννα Ελεφάντη – Δημήτρης Μυλωνάς.

Η ΦΑΙΔΡΑ ΔΡΟΥΚΑ  και ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ σε σκηνοθεσία ΚΟΡΑΗ ΔΑΜΑΤΗ

ΙΝΦΟ- Προσφορά Εισιτηρίων

Μια ακόμα συναρπαστική καλλιτεχνικά χρονιά ξεκινά και το Από Μηχανής Θέατρο προσφέρει τα εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις του για τη θεατρική σεζόν 2019-2020 στην προνομιακή τιμή των 8 ευρώ. 

Η προσφορά των 8 ευρώ ισχύει για την αγορά εισιτηρίων που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Μπείτε στο σάιτ του Από Μηχανής Θεάτρου www.amtheater.gr επιλέξτε τις παραστάσεις που σας ενδιαφέρουν και κλείστε τις θέσεις σας ή εξυπηρετηθείτε από το ταμείο του θεάτρου, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, καθημερινά 10πμ - 10μμ. Πληροφορίες: 210.5232097