L'uomo del labirinto – Στο Λαβύρινθο

Παραγωγή: Ιταλία - 2019 

Διάρκεια: 130 λεπτά 

Είδος: Θρίλερ 

Βαθμολογία: * * 

Σκηνοθεσία: Donato Carrisi 

Πρωταγωνιστούν: Toni Servillo, Dustin Hoffman, Valentina Bellè, Vinicio Marchioni, Katsiaryna Shulha, Orlando Cinque, Filippo Dini, Sergio Grossini, Carla Cassola, Luis Gnecco, Stefano Rossi Giordani, Riccardo Cicogna, Sergio Leone. 

Ένα πρωινό, ένα μικρό κορίτσι που περπατάει στο δρόμο για να πάει στο σχολείο πέφτει θύμα απαγωγής. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, το κορίτσι που έχει μεγαλώσει πια, ξυπνάει στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου χωρίς να θυμάται τίποτα από το παρελθόν. Στο πλευρό της βρίσκεται ο Δόκτωρ Γκριν, ένας ψυχίατρος που την αποκαλεί Σαμάνθα και ισχυρίζεται ότι θα την βοηθήσει να επαναφέρει την μνήμη της ώστε να συλληφθεί το τέρας που την είχε απαγάγει και την κρατούσε φυλακισμένη. Όμως την προειδοποιεί ότι το κυνήγι αυτού του τέρατος δεν είναι έξω στον αληθινό κόσμο αλλά μέσα στο μυαλό της. «Είναι ένα παιχνίδι, σωστά;» επαναλαμβάνει αυτή αβέβαιη. Την ίδια στιγμή ο Ιδιωτικός ντετέκτιβ Γκένκο, ψάχνει να βρει στοιχεία για την υπόθεση, γνωρίζοντας ότι του μένει λίγος χρόνος ζωής αφού πάσχει από ανίατη ασθένεια.

Ο Ντονάτο Καρίζι, διάσημος εντός και εκτός Ιταλίας για τα αστυνομικά του best seller, γλυκάθηκε μετά την επιτυχία της πρώτης του ταινίας και επιστρέφει πίσω από την κάμερα για τη διασκευή ενός ακόμη μυθιστορήματός του. Περπατώντας στα ίδια βήματα που έκαναν μεγάλο σουξέ το Κορίτσι στην Ομίχλη και τον έφεραν στα Βραβεία της Ιταλικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας, επιχειρεί ένα «Χολιγουντιανό» άνοιγμα, αγκαζάροντας από τη μια τον θρυλικό Ντάστιν Χόφμαν σε ρόλο μυστηριώδους ψυχιάτρου και ακουμπώντας από την άλλη στις γερές ερμηνευτικές πλάτες του Τόνι Σερβίλο που αναλαμβάνει το ρόλο του ντετέκτιβ ξεναγού του θεατή στο λαβύρινθο του τίτλου. Δυστυχώς κανένας από τους δύο δεν μπορεί να κρατήσει για λογαριασμό του άτυχου θεατή το μίτο της Αριάδνης σ αυτόν τον χωρίς διέξοδο Λαβύρινθο που βουλιάζει μέσα στη μεγαλομανία του δημιουργού του να χωρέσει τα πάντα σε μια μυθοπλασία. Και Ντέιβιντ Φίντσερ και Ντάριο Αρτζέντο και ότι άλλο του φανεί, αν και η μόνη προφανής επιρροή καταλήγει (άθελά του άραγε;) να είναι το δικό μας Έτερος Εγώ του Σωτήρη Τσαφούλια. Φρανσουά Κλυζέ εσύ; Ντάστιν Χόφμαν εγώ! Ο όποιος Χόφμαν είναι φυσικό να κλέβει την παράσταση ακόμη και στην ηλικία των 82 ετών που έχει φθάσει και να είναι ικανός λόγος για να περάσει την ώρα του ο φαν του είδους με τον πολύχρωμο και δίγλωσσο αυτό γρίφο.    

Διανομή: Spentzos Films 

Στις αίθουσες από 20.02.20