La Notte Di San Lorenzo (Night of the Shooting Stars) - Η Νύχτα του Σαν Λορέντζο (Επανέκδοση)

Παραγωγή: Ιταλία - 1982

Διάρκεια: 105 λεπτά.

Είδος: Ιστορικό Δράμα

Σκηνοθεσία: Paolo & Vittorio Taviani

Πρωταγωνιστούν: Omero Antonutti, Margarita Lozano, Claudio Bigagli, Miriam Guidelli, Massimo Bonetti, Enrica Maria Modugno, Sabina Vannucchi, Giorgio Naddi, Renata Zamengo, Micol Guidelli, Massimo Sarchielli, Giovanni Guidelli, Mario Spallino, Paolo Hendel.

Υπόθεση: Σύμφωνα με τις λαϊκές παραδόσεις της Τοσκάνης, τη νύχτα του Σαν Λορέντζο,  που τα αστέρια πέφτουν βροχή απ΄τον ουρανό,  όλα τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Το καλοκαίρι του 1944, μια ομάδα Ιταλών χωρικών αποφασίζει να απελευθερώσει την πόλη τους, όταν μαθαίνει ότι οι ναζί, αποχωρώντας, σκοπεύουν να την ανατινάξουν και ότι οι Αμερικανοί βρίσκονται ήδη προ των πυλών. Έτσι παρά τις διαταγές των Ναζί να συγκεντρωθεί ο πληθυσμός του χωριού στην κεντρική πλατεία, εκείνοι ξεκινούν την έξοδό τους προκειμένου να συναντήσουν τους ελευθερωτές.

Το κλασικό αριστούργημα των Αδελφών Ταβιάνι με τη μαγευτική μουσική του Νικόλα Πιοβάνι, που τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής και το Οικουμενικό Βραβείο του Φεστιβάλ Κανών και συνάντησε την ενθουσιώδη υποδοχή της παγκόσμιας κριτικής αλλά και μεγάλη επιτυχία στην εποχή του είναι ξανά στις αίθουσες για να το ανακαλύψουν οι νεώτερες γενιές σινεφίλ.

Διανομή: Ama Films

Στις αίθουσες από 13.09.12