Polisse

Παραγωγή: Γαλλία– 2011

Διάρκεια: 127 λεπτά

Είδος: Αστυνομικό Δράμα 

Σκηνοθεσία: Maiwenn

Πρωταγωνιστούν: Karin Viard, Joey Starr, Maiwenn, Marina Fois, Nicolas Duvauchelle, Naidra Ayadi, Emmanuelle Bercot, Karole Rocher, Frederic Pierrot, Riccardo Scamarcio, Sandrine Kiberlain, Anthony Delon.

Υπόθεση: Η καθημερινότητα για τους αστυνομικούς στη μονάδα προστασίας ανηλίκων, περιλαμβάνει τη σύλληψη παιδεραστών, ανήλικων πορτοφολάδων, την ανάκριση βίαιων γονέων και ταυτόχρονα το ανεξέλεγκτο γέλιο στις πιο ακατάλληλες στιγμές. Το να γνωρίζουν ότι τα χειρότερα υπάρχουν πραγματικά εκεί έξω και να μπορούν να ζουν με αυτό. Πως ισορροπούν οι ίδιοι τις προσωπικές ζωές τους μέρα με τη μέρα όμως; Η Μελίσσα είναι μια φωτογράφος του Υπουργείου Εσωτερικών που θα αναλάβει να καταγράψει και να εικονογραφήσει τη μονάδα.

Εξαιρετικά σφιχτοδεμένη αστυνομική ιστορία, σκηνοθετημένη και ερμηνευμένη με πάθος από την 36χρονη Maiwenn (Le Besco) πρώην παιδί θαύμα του Γαλλικού σινεμά, πρώην σύντροφο του Luc Besson και διάσημη persona στη Γαλλία. Βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ Κανών και 13 υποψηφιότητες στα Βραβεία Σεζάρ, εκ των οποίων κέρδισε δύο: μοντάζ και πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού για την Naidra Ayadi. Μνήμες από τη χρυσή εποχή του Γαλλικού Αστυνομικού Φιλμ και Μοντερνισμός στην Αφήγηση συνδυάζονται με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Διανομή: Seven Films

Στις αίθουσες από 13.09.12