Crystal Flowers

 

της Πόλας Τσώνη

PaulaTrendsets.com

Χαρακτηριστική του oriental trend που είδαμε σε πολλές πασαρέλες για τον φετινό χειμώνα, είναι η κολεξιόν της Ισπανίδας σχεδιάστριας Elisa Palomino, “Crystal Flowers”, που ξεχωρίζει επιπλέον για το πρωτότυπο concept της.

Η νεαρή σχεδιάστρια εμπνεύστηκε την κολεξιόν από τις θρυλικές αδελφές Stettheimer, οι οποίες υπήρξαν style icons στη Νέα Υόρκη του 1920 και 1930. Τα «Κρυστάλλινα Λουλούδια» (“Crystal Flowers”), όπως ήταν ο τίτλος της συλλογής ποιημάτων που δημοσίευσε η Florine Stettheimer, απεικονίζονται στην κολεξιόν της Elisa Palomino μέσα από εξωτικά prints με τεράστια λουλούδια, σε χρώματα έντονα όσο έντονη ήταν και η ζωή των Stettheimer.

Σήμερα γίνεται αντιληπτό ότι οι εκκεντρικές Florine, Ettie και Carrie υπήρξαν πρότυπα για τη γυναίκα του 20ού αιώνα, τολμώντας να ξεχωρίζουν μέσα από τις ενδυματολογικές τους επιλογές, τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία τη μοναδικότητά τους. Η Ettie κυκλοφορούσε πάντα με ροζ περούκα και τα διαμαντικά της, και ντυνόταν μόνο με μπροκάρ υφάσματα. Η Carrie προτιμούσε τη μόδα περασμένων δεκαετιών, ενώ η Florine ντυνόταν με περίτεχνα κιμονό με πολύχρωμα κεντήματα.

Αναβιώνοντας το στιλ των Stettheimer στην πασαρέλα για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2012-2013, η Elisa Palomino χαρακτηρίζει την κολεξιόν που σχεδίασε προς τιμή τους ως «θρίαμβο της γυναικείας αυτοέκφρασης».