Γιώργος Παράσχος – Ανδρεανή Τσάφου μιλάνε στο Grand για την ανδρική μόδα

Στο πλαίσιο του backstage της φωτογράφησης της ελληνικής φίρμας ανδρικής μόδας DUR, που σας παρουσιάσαμε σε αποκλειστικότητα στο Grand, oι δύο από τους πρωταγωνιστές, Γιώργος Παράσχος και Ανδρεανή Τσάφου, μίλησαν μαζί μας για την ανδρική μόδα και πώς την αντιμετωπίζουν, όχι μόνο οι άντρες, που τους αφορά άμεσα, αλλά και οι γυναίκες, που γοητεύονται από αυτή.

Γιώργος Παράσχος

- Φωτογράφηση με καλοκαιρινή διάθεση σήμερα για την DUR. Τι σημαίνει καλοκαίρι για σας;

Ήλιος, Θάλασσα και θετική διάθεση.

- Ο σημερινός άντρας, ενδιαφέρεται για τη μόδα;

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρώ μια εξέλιξη προς το καλύτερο όσων αφορά τον τρόπο με τον οποίο ντύνεται ο Έλληνας. Βλέπει, διαβάζει, παρατηρεί και επιλέγει ρούχα που του αρμόζουν στην καθημερινότητά του! Ναι, θα μπορούσα να πω ότι ο Έλληνας ντύνεται καλύτερα τα τελευταία χρόνια από ότι τα προηγούμενα.

- Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σας, το πιο σημαντικό ρούχο στην ανδρική γκαρνταρόμπα;

Πιστεύω ότι ένας άντρας θα έπρεπε απαραίτητα να έχει στην γκαρνταρόμπα του ένα καλοραμμένο σακάκι στα μέτρα του. Κατά προτίμηση σε μαύρο χρώμα για να μπορεί να το συνδυάσει με ρούχα από το πρωί στο γραφείο, έως το βράδυ σε μια βραδινή του έξοδο. Είναι το απόλυτο ρούχο με το οποίο μπορεί να κάνει όλα τα βλέμματα να στραφούν πάνω του.

- Το χρώμα στην ανδρική μόδα έχει απενοχοποιηθεί;

Εάν σαν χρώμα εννοείτε το μαύρο και το άσπρο, τότε ναι, έχει απενοχοποιηθεί. Γενικώς, ο άντρας δεν τολμά να παίξει με τα χρώματα, ίσως γιατί δεν μπορεί να τα συνδυάσει εύκολα και από φόβο να μην κάνει τρομερά στιλιστικά λάθη. Οπότε καταφεύγει στην μοναδική χρηστική λύση που τον βολεύει το μαύρο ή το άσπρο, το πολύ πολύ να οδηγηθεί και στο γκρι, στο σκούρο καφέ ή στο σκούρο μπλε.

- Το δικό σας αγαπημένο κομμάτι ποιο είναι;

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι το αγαπημένο μου κομμάτι είναι τα κοντομάνικα T-shirts στυλ polo, όπως στην φωτογράφηση που έκανα με την Dur. Φοριούνται από το πρωί έως το βράδυ και μπορείς να τα συνδυάσεις με πολλούς τρόπους, από ένα τζίν έως ένα κουστούμι.

- Έχει ηλικία η μόδα για τον άντρα;

Πιστεύω πως ναι, έχει ηλικία. Πολλές φορές, η μόδα προστάζει κάποιες τάσεις, που θεωρώ, πως δεν ταιριάζουν το ίδιο σε έναν 60χρονο, όσο σε έναν 20χρονο. Ο άνδρας θα πρέπει να παρακολουθεί τις τάσεις τις μόδας και να επιλέγει αυτά που του αρμόζουν, σύμφωνα με τον χαρακτήρα του και με το κατά πόσο μπορεί να τα υποστηρίξει.

- Για μία βραδινή έξοδο, θα επιλέγατε να φορέσετε…

Σίγουρα ένα σακάκι γιατί με κάνει να νοιώθω άνετα. Βέβαια αυτό εξαρτάται και με το κατά πόσο είναι επίσημη ή όχι η έξοδός μου. Αν για παράδειγμα είναι για έναν καφέ με φίλους θα προτιμήσω σίγουρα να βάλω ένα T-shirt που θα με κάνει νοιώσω άνετα .

- Η βαλίτσα των καλοκαιρινών διακοπών σας θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε…

Μαγιό σίγουρα γιατί μου αρέσει πολύ το κολύμπι και δεν χάνω ευκαιρία να απολαμβάνω τις βουτιές σε ελληνικές παραλίες, μιας και διαθέτουμε τις καλύτερες σε όλο τον κόσμο.

 

Ανδρεανή Τσάφου

- Για τη φωτογράφηση της DUR, υποδυθήκατε σήμερα μία sexy pin-up! Πώς σας φάνηκε το ρετρό theme της φωτογράφησης;

Για τις ανάγκες της νέας campaign της ελληνικής εταιρείας Dur-Άνοιξη-Καλοκαίρι 2013, φωτογραφίζομαι ως sexy pin up girl και είμαι στην ευχάριστη θέση να πολιορκούμαι και να δέχομαι το φλερτ από δυο ωραίους άντρες -μοντέλα. Μ’ αρέσει το pin up style γιατί πέρα από sexy είναι πολύ παιxνιδιάρικο ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη θηλυκότητα μιας γυναίκας. Απόλαυσα το ρόλο μου και πέρα από το αποτέλεσμα της φωτογράφησης, το οποίο είναι άψογο, το διασκέδασα!

- Προσέχετε το ντύσιμο σε έναν άντρα;

Και βέβαια, αλλά κυρίως το style του...θέλω τα σωστά ρούχα στα σωστά σώματα τις σωστές ώρες ...άλλωστε η πρώτη εντύπωση είναι πάντα αυτή που μετρά και το ντύσιμο διαμορφώνει αυτή την εντύπωση.

-Τι είναι εκείνο που θα τον κάνει να ξεχωρίσει;

Η προσωπικότητά του όπως αυτή αναδεικνύεται από το στυλ που έχει υιοθετήσει. Αυτό είναι που θα τον κάνει να ξεχωρίσει. Να έχει συνδυάσει αυτά που φοράει την σωστή ώρα και με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχει το δικό του στυλ που θα αναδεικνύει τη γοητεία του και τη προσωπικότητα του...

- Για να χαρίσετε σε έναν άντρα, θα επιλέγατε…

DUR!!! Έχει πολλά σχέδια για κάθε τύπο, μοντέρνα, καλή ποιότητα και τιμές, και φυσικά υποστηρίζουμε την ελληνική μόδα!

Πόλα Τσώνη

Photographer: Nick Zacharopoulos

GRAND Magazine production © 2013