Γιώργος Γερολυμάτος

Γιώργος Γερολυμάτος, ένας από τους ωραιότερους για να μην πούμε ο ωραιότερος τραγουδιστής και entertainer του λαϊκού τραγουδιού για πάνω από τέσσερις δεκαετίες.

Παλιός αθλητής, παραμένει και σήμερα αειθαλής και γυμνασμένος. Μέγας γυναικοκατακτητής της παλιάς ρομαντικής σχολής, ευτυχισμένος οικογενειάρχης σήμερα, ένας καλλιτέχνης αυτόφωτος και τελικά απόλυτα χορτασμένος από τη ζωή. Τον συναντήσαμε στο καλλιτεχνικό του στέκι στο Μπουρνάζι, στο υπέροχο Gold, εκεί που χαρίζει όμορφες βραδιές με ποιοτικό τραγούδι στους πολυπληθείς θαυμαστές του. Άνθρωπος με πηγαίο χιούμορ, μας είπε πολλά πράγματα, για το τραγούδι, για την πολιτική, για τον έρωτα, γελάσαμε, διασκεδάσαμε, μάθαμε πολλά και περάσαμε υπέροχα. Απολαύστε τον !

Πως αισθάνεστε τώρα που ξαναρχίζει να κινείται ο χώρος της διασκέδασης, μετά από ενάμιση χρόνο σκληρών μέτρων λόγω της πανδημίας;

Αισθάνομαι πολύ καλύτερα αν και πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν δυσκολίες. Τα πράγματα είναι ακόμη μπλοκαρισμένα, η κατάσταση δεν είναι όπως ακριβώς θα θέλαμε να είναι, τα νυχτερινά κέντρα αντιμετωπίζουν πρόβλημα, μπαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι. Η προσέλευση φέτος πιστεύω ότι θα κινηθεί γύρω στο 50% και τα πράγματα θα πάνε έτσι μέχρι το 22, οπότε και θεωρώ ότι θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Θεωρείτε ότι θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί διαφορετικά η κατάσταση;

Όχι δεν νομίζω, δεν υπάρχει περίπτωση. Αν μπορούσαμε να σκεφτούμε κάτι άλλο θα το είχαμε κάνει ήδη. Εγώ πάντως πιστεύω πολύ στον εμβολιασμό και εύχομαι και οι άπιστοι να πεισθούν γιατί κινδυνεύουμε όλοι, τα παιδιά μας και οι γονείς μας. Μέχρι να εξασθενήσει ο ιός και να γίνει μια απλή γρίπη πιστεύω θα χρειαστούν ένα δυο χρόνια. Μετά πιστεύω θα είμαστε εντάξει.

Έχετε μια πολύ μεγάλη καριέρα! Κοιτώντας πίσω, κάνοντας μια ανασκόπηση, πως θα τη βλέπατε συνολικά μέχρι σήμερα;

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την καριέρα μου και με τη ζωή μου γενικά, ο Θεός μου τα έχει δώσει όλα. Τώρα πια είμαι ολιγαρκής, με μικρά πράγματα είμαι ευτυχισμένος. Έκανα όπως είπατε μια πολύ μεγάλη καριέρα, είμαι στο τραγούδι από τα δεκαεννιά μου χρόνια, είμαι χορτασμένος, άλλοι θα ήθελαν οκτώ ζωές για να ζήσουν αυτά που έχω ζήσει εγώ! Είμαι ευχαριστημένος με τη ζωή μου, πέρασα πολύ όμορφα και τώρα θα μπορούσα να πω είμαι στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

Μπορούμε να αναφέρουμε κάποιες αγαπημένες σας καλλιτεχνικές συνεργασίες;

Κοιτάξτε! Για να μην αδικήσω κανένα, να πω ότι έχω δουλέψει με την Μαρινέλλα και τον Βοσκόπουλο, με Πουλόπουλο, Διαμάντη, Μενιδιάτη, Δούκισσα, Σακελλαρίου, με όλα τα ιερά τέρατα έχω δουλέψει μαζί. Με το Στράτο Διονυσίου, με το Μανόλη Αγγελόπουλο, με το Γιάννη Βογιατζή, αυτό τον μεγάλο Έλληνα τραγουδιστή. Και μετά με τον Πανταζή και την Άντζελα, με την Αλέκα Κανελλίδου. Δεν θέλω να αδικήσω κανένα, μπορεί ο καθένας να είχε τις ιδιαιτερότητές του αλλά όλοι ήταν άψογοι και εγώ έχω να θυμάμαι μόνο καλά και κανένα κακό.

Η φήμη του γοητευτικού εραστή συνεχίζει ακόμη και σήμερα να σας ακολουθεί; Πώς αισθάνεστε?

Τώρα, η λέξη εραστής είναι λίγο παρακινδυνευμένη. Πάντα ήμουν με γυναίκες που μου άρεσαν και δεν πλησίασα ποτέ γυναίκα για να τη χρησιμοποιήσω. Πάντα τις σεβάστηκα, ακόμη και γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή μου για μια βραδιά, ουδέποτε βωμολοχούσα, πάντα τις θαύμαζα. Εξάλλου οι γυναίκες κυρίως, οι θαυμάστριες τόσα χρόνια στήριξαν την καριέρα μου και με τη σειρά μου οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο γυναικείο πληθυσμό.

Τι ανάμνηση σας έχει αφήσει  η συμμετοχή στο Dancing with the Stars; Θα είχατε να δώσετε μια συμβουλή στους νέους συμμετέχοντες;

Ήταν μια πολύ ωραία εκπομπή και εγώ ήμουν πολύ δημοφιλής, το νούμερο 2. Είμασταν ένα ωραίο τιμ με επώνυμους, ήταν η Μελέτη, η Δραγούμη, ο Μαρτάκης, ο Γαλακτερός. Αυτές οι εκπομπές κακό δεν κάνουν, ευχάριστες είναι. Εμένα η συμμετοχή με βοήθησε πολύ, γιατί συζητήθηκα πολύ και είχα προτάσεις από μαγαζιά για εμφανίσεις. Να συμμετέχουν λοιπόν, καλό θα τους κάνει.

Πως βρίσκετε τη νυχτερινή διασκέδαση σήμερα σε σχέση με παλιότερες εποχές?

Η νύχτα δεν αλλάζει πολύ, σχεδόν τα ίδια είναι και τώρα, ο κόσμος έχει αλλάξει και ο τρόπος διασκέδασης. Από δω και πέρα πιστεύω ότι τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά. Ήταν πολύ πιο όμορφα στις δεκαετίες του 80 και του 90 μέχρι και το 2000. Τότε στα μπουζούκια δεν μπορούσε να πάει ο καθένας, κυρίως οι επώνυμοι ήταν θαμώνες. Ακόμη και φοιτητές που έρχονταν, έπιναν ένα ποτό μόνο, έστελνα κεράσματα και εγώ από την πίστα, άλλες εποχές. Τότε μεσουρανούσαν οι γίγαντες του λαϊκού, τώρα διαπιστώνω μια περιθωριοποίηση, στα καινούργια τραγούδια πάνε σιγά σιγά να βγάλουν το μπουζούκι αλλά ό,τι και να κάνουν το μπουζούκι δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ, είναι συνυφασμένο με την έννοια Ελλάδα. 

Τι συμβουλή θα δίνατε στους σημερινούς νέους λαϊκούς τραγουδιστές;

Να είναι σεμνοί, να προσέχουν τις δηλώσεις τους και να μην την ψωνίζουν ότι είναι κάποιοι. Τίποτα δεν είναι! Ολοι είμαστε εδώ επί ίσοις όροις, σήμερα είμαστε αύριο δεν είμαστε. Ο κόσμος μας ανεβάζει κι ο κόσμος μας κατεβάζει. Πρέπει λοιπόν να είμαστε ψύχραιμοι και να προλαβαίνουμε να μην πάθουμε ψυχολογική ζημιά.

Τι σας αρέσει να κάνετε στον προσωπικό σας χρόνο; ‘Εχετε κάποιο χόμπι;

Ασχολούμαι πολύ με τη γυμναστική! Έγραψα κι ένα πολύ ωραίο ερωτικό τραγούδι, μια μπαλάντα με τίτλο «Αυτός είμαι εγώ» που σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Αυτό το διάστημα γενικά τίποτε δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε. Επρόκειτο να κάνω μια σειρά συναυλίες στο εξωτερικό αλλά όλα έχουν έρθει πίσω με τον κορονοϊό, και έξω χύμα είναι, χειρότερα από εδώ. Αυτό το τρίμηνο μέχρι τα Χριστούγεννα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Είμαστε σε σκέψεις για πολλά πράγματα αλλά δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τίποτε. Μακάρι να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε κάτι.

Που βρίσκεστε σήμερα καλλιτεχνικά;

Εδώ και αρκετά χρόνια είμαι εδώ στο Gold, ένα πολύ ωραίο στέκι στο Μπουρνάζι, όπου μαζεύουμε πολύ κόσμο, έρχονται πολιτικοί, βουλευτές, πρέσβεις και άλλοι. Κάνουμε ένα ωραίο πρόγραμμα με τα καλύτερα τραγούδια ελληνικά και ξένα, έρχεται πολύς κόσμος και διασκεδάζει με χαμηλά τα μικρόφωνα, με αναμμένα τα κεράκια και περνάμε πολύ όμορφα, ατμοσφαιρικά. Να δούμε πως θα πάει και αυτό το χειμώνα. Πάντα λέω αυτή τη λέξη: ίδωμεν, πιστεύω ότι αυτό ισχύει για όλους μας πια.

Και η πολιτική σας καριέρα, πως πάει;

Κοίτα να δεις, εγώ είμαι με τους δεξιούς δεξιός με τους κομμουνιστές κομμουνιστής με τους μεσαίους μεσαίος. Είναι πολύ απλό, ανάλογα με το πόσο με κοροϊδεύουν οι πολιτικοί τους κοροϊδεύω, ανάλογα με το πόσο ειλικρινείς είναι είμαι και εγώ. Η λέξη πολιτική περιέχει μέσα της το ψέμα οπότε νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα

Και για το μέλλον, τι καινούργια σχέδια έχετε;

Να είμαι πιτσιρίκος, όπως ήμουν πάντα! Να είμαι ο Τελευταίος των Μοϊκανών!

 

Production:"MEDIA WAREHOUSE"

Συνέντευξη: Τάσος Ντερτιλής

Φωτογράφος: Νίκος Ζαχαρόπουλος

Styling: Κωνσταντίνος Πανταζώνας

Make up artist: Κατερίνα Μαντοπούλου

 

Eυχαριστούμε θερμά την εταιρία "Pantazonas Fashion Stores" για την χορηγία

https://pantazonas.gr/el/

 

Eυχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία το  "Gold Restaurant Bar"

Παρασκευοπούλου 39 και Επικούρου 2           

Περιστέρι (Μπουρνάζι)

Gold restocafebar